Брой 6 11.II-17.II. 2020

Необяснимо:

10 предмета вкъщи, които носят благополучие

Дори да не вярвате в законите на фън-шуй, помислете за тези предмети, когато планирате как ще изглежда интериора.


Нищо няма да загубите, напротив, защото някои от тях са доста полезни, а други – много красиви. Така ще може да проверите дали е вярно поверието, че носят щастие.


Огледала

Според древнокитайското учение фън-шуй, огледалата не могат да се окачват където и да е, защото за всяко нещо си има място. Например, в никакъв случай не трябва да окачвате огледало срещу входната врата или прозореца, до печката или в спалнята. Но след като веднъж го сложите в коридора примерно, се грижете то да бъде винаги чисто и без пукнатини, за да не се натрупват отрицателни енергии в дома ви.


Просторно антре

Не става въпрос за размерите на входното помещение, а за това то да е подредено и чисто. На окачалката да няма много дрехи, коридорът да не се пълни с ненужни неща. По този начин ще създадете място за позитивна енергия, която ще насочи мислите ви в правилната посока и ще ви помогне да вземете правилните решения. Между другото, не се препоръчва да държите обувките, които носите близо до вратата, независимо, че е удобно – за да е чисто и приветливо пространството, прибирайте ги в закрит шкаф.


Входна врата в определен цвят

Снимка: Shutterstock


Не е вярно, че входната врата трябва да бъде в тъмен или незабележим цвят. Ако тя е разположена на юг, трябва да бъде в червен нюанс, на север – в тъмносин, на запад – в светлосив или бял, а на изток – от зелен до кафяв оттенък.


Гирлянди с бели лампички

Тук не става дума за коледната украса, но и тя върши работа, когато искаме да внесем особено нежно очарование в интериора. Смята се, че ако подобни гирлянди се окачат над входа, това привлича положителната енергия и щастието в дома се увеличава.


Подредба на мебелите

Фън-шуй философията учи, че кръглия и овалния дизайн и подредба изпълват къщата с добра енергия и да привличат благополучието, защото, когато мебелите са разположени в кръг или са кръгли, енергията може да циркулира свободно и да добави положителни емоции в живота.


Меки и топли материи

Снимка: Shutterstock


Мислите ли, че не е модерно в дома да има изобилие от одеяла и меки килими? Всъщност точно те допринасят много за уюта и усещането за безопасност, което позволява да се отпуснете и да релаксирате след труден и тежък ден.


Статуетки на слонове и божи кравички

Изображенията на слонове, при това не само тези, чиито хоботи са издигнати нависоко, символизират успех, мъдрост, вярност и пазят дома от завистници. Поставете статуетка на това животно на видно място в гостната.


А що се отнася до божата кравичка, за нея също има поверие, че носи щастие и финансово благополучие в дома. Ако сънуваш великденче (другото име на това мило насекомо, което се смята и за предвестник на пролетта), ще имаш успех. Когато видите божа кравичка, намислете си желание – ще се сбъдне, казват старите хора. Можете да я откриете и под форма на красиво бижу, а ако се настани на балкона ви, значи сте щастливци.


Плодове в стаите

Снимка: Shutterstock


Ябълките и цитрусите, аранжирани красиво в купа на масата, привличат здраве и плодородие в дома, а също и помагат за правилното циркулиране на положителна енергия с формата и цветовете си, твърдят фън-шуй специалисти. Медиците са солидарни с това мнение – че свежите плодове насищат организма с полезни вещества.


Подкова

От край време предците ни са слагали конска подкова над входната врата, а да намериш подкова, се е смятало за страхотен късмет. Дори да не вярваме в подобни поличби, все още украсяваме домовете си с тях – не е излишно, дори да са под форма на ключодържател, примерно.


Живи цветя

Снимка: Shutterstock


Стайните растения внасят неимоверна свежест в дома – повишават настроението и избавят от депресия, подобряват жизнената среда, а според законите на фън-шуй, могат да привличат любов, щастие и успех, както и да пречистват дома от отрицателна енергия.Източник: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи