Брой 3 15.I-21.I. 2019

Любов и секс:

12 жени споделят какво биха направили по друг начин от първия ден на брака им

„Бих поставила повече граници“

Никой не твърди, че бракът е лесно нещо (поне повечето хора не смятат така). Когато обаче младоженците се закълнат тържествено, че ще са заедно в добри и лоши дни, обикновено изобщо не са наясно колко трудно е да запазиш връзката си.


Ето отговорите на 12 жени, на въпроса кое е най-голямо им съжаление до този момент в брака. Не всички от тях са се разделили със съпрузите си, но всички те красноречиво представиха най-важните препятствия пред успешния брак. Това са грешките, които те са правили, можеш смело да не ги повтаряш:


“Трябваше да изчакам, преди да имаме деца“

„Честно да си призная, за мен да се омъжа и да имам деца, преди да навърша 30 години, беше вид сбъдната мечта, която щеше да ме направи най-щастливият човек на света. Отказах се от кариерата си година след като се омъжих, за да се сдобием с деца.


Родих три, преди да навърша 30 и скоро осъзнах, че това е… много. Мисля си, че ако не бях бързала толкова, щях да съм по-добра майка или човек изобщо“– Офелия Г., 31 г.


“Бих отложила медения си месец“

„Бих искала да бяхме изчакали, преди да заминем на сватбено пътешествие. Потеглихме в деня след сватбата. А можехме вместо това да го използваме като вратичка за малко бягство от реалността примерно година по-късно.


Разбирате ли, когато току-що си се оженил, караш естествен меден месец, това обаче почва да изчезва под влияние на сблъсъка с истинския живот. И тогава наистина имаш нужда от ваканция.


Бяхме женени 5 години и все нямахме пари или време, за да си позволим почивка. Мисля, че един меден месец, отложен във времето, щеше да бъде страхотен тласък за закрепване на отношенията ни“– Мики Х., 34 г.


“Щях да се сближа повече със семейството му“

„Малко се смущавах от новите си роднини, преди да се оженим и не се постарах особено да се сближа с тях и да ги опозная по-добре. Те живеят доста далеч, така че дори не се виждаме често. Мога да кажа смело, че това доста потиска съпруга ми, но на мен просто ми е трудно сега, след толкова години, да поискам по-често да общувам с тях“– Бет Д., 32 г.


“Бихме имали отделни финанси“

„Когато се оженихме, обединихме финансите си. Което беше мое, стана негово и обратно. Направихме си обща банкова сметка и обща сметка за спестявания. Всяка от кредитните ни карти беше с имената и на двамата. Ужасна идея!


Започнах много да се дразня от факта,че сякаш не притежавам собствени пари. Това доведе и до скандали, защото когато той започнеше да харчи повече, аз се чувствах прецакана, защото работех повече от него. Отделните финанси биха ни спестили много напрежение и дрязги“– Джаки Г., 29 г.


“Бих поставила по-ясни граници“

„Вече нямам собствен живот, нито пък той. Понякога бракът ни изолира от останалите хора, особено ако те не са женени или не харесват партньора ти. Иска ми се всеки от нас да беше запазил личните си контакти от преди брака, за да не се чувстваме така, сякаш сме принудени да прекарваме времето си единствено заедно. Толкова рядко се виждаме с други хора.“– Мишел Г., 28 г.


“Не бих си лягала ядосана“

„Един от най-често получаваните съвети относно брака беше никога да не си лягаме, без да сме се сдобрили. Звучеше ми като абсолютно клише, но след 4 години брачен живот трябва да призная, че е напълно вярно.


Всеки се кара с партньора си- това е напълно нормално. В нашия брак обаче имаше невероятни сривове и си мисля, че основната причина за това беше, че сме се карали и спорили сърдито в продължение на дни. Иска ми се да бях имала силата да се извиня, преди да си легнем. Това е нещо, над което работя сега.“– Трейси У., 32 г.


“Бих била по-открита“

„През цялото време, докато се срещахме, имах чувството, че съм прекалено откровена с бъдещия си съпруг. По природа съм доста емоционална и съм съсипвала няколко връзки заради това, затова реших, че трябва да скривам по-голяма част от чувствата и мислите си.


Опитах се да не преигравам или да плача пред него, когато съм тъжна. Усещам обаче, че той сякаш не ме познава достатъчно добре и това е доста потискащо на моменти“– Рейчъл У., 29 г.


“Бих изчакала, преди да се омъжа“

„Омъжих се на 22. Беше много рано. Тогава обаче ми се струваше разумно. Никоя от приятелките ми не беше омъжена все още. Родителите ми ме умоляваха да изчакам. Аз обаче отказах да ги послушам.


Нямах работа и живеех с мъж, по-голям от мен с 10 години. Струваше ми се, че постъпвам правилно, но грешах. Иска ми се да бях имала кариера, или поне автобиография под ръка, просто за в случай, че не ми се получи с брака“– Кейти Г., 27 г.


“Иска ми се първо да бяхме поживели заедно“

„Хората са напълно прави, когато казват, че няма как да опознаеш напълно някого, преди да си живял с него. Не съм живяла със съпруга ми преди да се оженим и последващият сблъсък с реалността се оказа прекалено груб за мен.


Открих купища негови навици, които ме дразнеха до полуда, започнахме да се караме постоянно. Много нощи се случваше единият от нас да спи на дивана или у приятели. Може би, ако бяхме живели примерно една година, преди да се оженим, нещата биха били различни“– Лили Х., 27 г.


“Бих послушала родителите си“

„Родителите ми винаги са ме предупреждавали, че бракът не е като разходка в парка. Те дори ми дадоха книга със съвети за брака. Самите те бяха женени от 34 години. В началото на брака ми те ми казаха доста истини, повечето от които директно игнорирах. Може би, ако се бях вслушвала в съветите им, щяхме да си спестим доста караници и недоразумения“– Хилари, Ф., 29 г.


“Бих полагала повече старания в сексуалния ни живот“

„Бях омъжена в продължение на 7 години, като след третата сексът остана в миналото. Просто спряхме да го правим, случваше ни се може би само няколко пъти в годината. Това е нещо, което е трудно да започнеш да правиш отново, след като веднъж си спрял. Иска ми се да не бяхме преставали да го правим“– Али Д., 39 г.


“Бих казвала „обичам те“ всеки божи ден

„Ако можех да дам още един шанс на брака си, щях да въведа правилото всяка сутрин със съпруга ми да си казваме „обичам те“. Така със сигурност щяхме да затвърдим и укрепим връзката си. Понякога има разни малки неща в брака, които успяват да го скрепят и съхранят“– Рут Ф., 32 г.


Източник и снимка: romantika.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица е по-добре да не се поддавате на съмненията и да не се опитвате да промените това, което не можете да контролирате. По-добре е да пестите енергия и да се подготвяте за важни събития, които предстоят да се случат. Много е важно да бъдете предпазливи, да не бързате да вземате решен...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи