Брой 43 23.X-29.X. 2018

Здраве и красота:

3 натурални средства за болно гърло, които може да намерите в кухненския шкаф

Независимо дали вече ви боли зверски гърло или тепърва усещате сухота и дразнене, тези три натурални продукта могат да облекчат неразположенията и болката. Най-хубавото е, че те са само на ръка разстояние от вас и не е нужно да ходите до аптеката.

Сода бикарбонат
Във всяка кухня има сода бикарбонат. Затова ако усетите болка в гърлото, превантивно може да забъркате няколко отвари с нея.
В чаша хладка вода разтворете чаена лъжичка сода и правете гаргара по няколко пъти на ден.
Содата може да смесите с мед, като съотношението е 2:1 мед и сода. От тази смес може да приемате по лъжичка, когато усетите сухота или започвате да кашляте.


Мед
Медът сам по себе си облекчава болното гърло. Може да сложите лъжичка мед и да смучете, докато не остане нищо в устата ви.
Но за да засилите ефекта на меда, може да добавите към 2 лъжици мед 1 лъжица сода, да разбъркате и също да оставите в устата да се разтопи.
Медът може да използвате и не само орално за облекчаване на болки в гърлото. Разстелете една лъжица мед върху подходяща кърпа и наложете на гърлото, там където усещате болки. Увийте с найлон и нека стои колкото може по-дълго – най-добре за през нощта.
Вкусен еликсир за болки в гърлото може да се окаже комбинацията мед с лимон. Изстискайте сока на един лимон и добавете 2-3 лъжички мед. Може да си направите и по-голямо количесто, спазвайки пропорциите, и да приемате по лъжичка през няколко часа.


Сол
Знаете ли, че най-обикновена солена вода може да предотврати слизането на възпалението надолу към дихателните пътища? Можете да я приготвите като в 200 мл топла, но не и гореща вода, разтворите 1 чаена лъжица сол. С разтвора може да правите гаргара по 3-4 пъти на ден.
По същия начин за засилване ефективността може да правите разтвор със сол и сода – 200 мл вода и по 1 лъжица сол и сода. Отново правете гаргара по 3-4 пъти дневно.


Източник и снимка: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да „вадите горещи въглени от огъня“. Ще сте натоварени със сериозни проблеми, с помиряване на конфликти между роднини, с търсене на „изгубеното щастие“ за някой от кръга ви приятели. Изпитанията, премеждията и всички т...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи