Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Здраве и красота:

3 натурални средства за болно гърло, които може да намерите в кухненския шкаф

Независимо дали вече ви боли зверски гърло или тепърва усещате сухота и дразнене, тези три натурални продукта могат да облекчат неразположенията и болката. Най-хубавото е, че те са само на ръка разстояние от вас и не е нужно да ходите до аптеката.

Сода бикарбонат
Във всяка кухня има сода бикарбонат. Затова ако усетите болка в гърлото, превантивно може да забъркате няколко отвари с нея.
В чаша хладка вода разтворете чаена лъжичка сода и правете гаргара по няколко пъти на ден.
Содата може да смесите с мед, като съотношението е 2:1 мед и сода. От тази смес може да приемате по лъжичка, когато усетите сухота или започвате да кашляте.


Мед
Медът сам по себе си облекчава болното гърло. Може да сложите лъжичка мед и да смучете, докато не остане нищо в устата ви.
Но за да засилите ефекта на меда, може да добавите към 2 лъжици мед 1 лъжица сода, да разбъркате и също да оставите в устата да се разтопи.
Медът може да използвате и не само орално за облекчаване на болки в гърлото. Разстелете една лъжица мед върху подходяща кърпа и наложете на гърлото, там където усещате болки. Увийте с найлон и нека стои колкото може по-дълго – най-добре за през нощта.
Вкусен еликсир за болки в гърлото може да се окаже комбинацията мед с лимон. Изстискайте сока на един лимон и добавете 2-3 лъжички мед. Може да си направите и по-голямо количесто, спазвайки пропорциите, и да приемате по лъжичка през няколко часа.


Сол
Знаете ли, че най-обикновена солена вода може да предотврати слизането на възпалението надолу към дихателните пътища? Можете да я приготвите като в 200 мл топла, но не и гореща вода, разтворите 1 чаена лъжица сол. С разтвора може да правите гаргара по 3-4 пъти на ден.
По същия начин за засилване ефективността може да правите разтвор със сол и сода – 200 мл вода и по 1 лъжица сол и сода. Отново правете гаргара по 3-4 пъти дневно.


Източник и снимка: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи