Брой 25 18.VI-24.VI. 2019

Емоции:

6 любовни клишета

Любовта е едно от най-красивите и съзидателни чувства в света и колкото и да не си признаваме в нея има и доза клишираност, която рано или късно ни застига. Наивно е да вярваме,че само и единствено нашите отношения са неповторими и да смятаме,че нашата история е толкова извънземна,че всички останали любовни истории бледнеят. Клишетата не са чак толкова лошо нещо, ако са в умерени количества. Но както всичко на този свят и те си имат своята тъмна страна. Вижте кои са ТОП 6 любовните клишета, които е най-добре да избягвате.


Любовен триъгълник
Това е едно от най-разпространените клишета на всички времена и изглежда няма тенденция да изчезне от лицето на Земята. Характерното за него е прекалено много драми, неизяснени чувства и един, който винаги е излишен. Доста често хората попадат в ситуация, в която не могат да изберат "правилния/правилната" израник/израница и буквално се лутат между двама, но общото между тримата е, че реално не знаят какво наистина искат. Клишето може и да е интригуващо за някоя стара, сълзлива сапунка, но нищо повече. В повечето случаи дори не става въпрос за любов в буквалния смисъл, а за обикновено преиграване,разиграване, замъглена преценка и подобие на мрачен романс в стил "Здрач", "Дневниците на Вампира" и други подобни тийн произведения. Колкото и балано да звучи, ако наистина обичаш силно някого, няма да допуснеш да заобичаш и друг едновременно с него.Несподелена любов
Още един типичен пример за плачевно и кофти любовно клише. Героите обикновено са само двама, но реално погледно единия изобщо няма идея,че е част от каквато и да е история. Обикновено несподелената любов е нещо адски безмислено, мъчително, едностранно и почти винаги обречено. Обичащият може да прекарва часове с надеждата обекта на чувствата му да осъзнае,че са един за друг и да си представя как остаряват заедно, или пък стоически да изтърпи ролята на "само приятел" защото това е по-добре от нищо. Неприятното при този тип любов е,че може да прерастне в дълбока депресия или още по-лошо-тотална мания. Границара между лудостта и любовта понякога е доста тънка и не е изключитено този тип клише да се трансформира в истински кошмар...както за влюбения така и за онзи, на който изобщо не му пука.


Любовта между шеф/служител
Това клише не винаги завършва с раздели, сълзи и разочарование, но в повечето случаи изпитанията и минусите са доста повече от плюсовете.
Понякога въпросната любов е едностранна или предизвикана от недоразумения заради грешно разчетени сигнали и тогава нещата могат тотално да се объркат. Друг път, наистина има чувства и от двете страни, но проблемите във връзката често се пренасят на работното място, почти винаги се налага тя да е тайна заради това "какво ще кажат всички в офиса" и разликите в йерархията създават сериозни пречки. При раздяла, най-губещ е служителя, защото освен емоциналната си стабилност и спокойствие, може да изгуби и работата си решавайки сам да напусне.


Тайна връзка с някой обвързан
Колкото и да е глупаво, неморално и безсмислено, това е едно любовно клише, което не подбира възраст, пол или социален статус. Попадналите в неговият капан буквално се налага да водят двойнствен живот, да лъжат постоянно и често съвестта им заспива за дълго. Подобен тип отношения винаги водят до фатален край и задължително накрая има повече от двама наранени.
Понякога се случва онзи, който няма друга връзка да вярва искрено,че обвързаният ще изостави половинката си заради него и ще настъпи една романтична идилия, но бързо се връща в реалността, където истината рано или късно се разкрива. В случаите, когато и двамата "влюбени" са обвързани, отново няма хепи енд, а тъкмо обратното-ужасът е двоен.


Непреживяна стара любов
Поредното клише, което може да предизвика достатъчно драма и сълзи,че да не ти се налага да гледаш филми с трагичен сюжет поне една година. Непреживяната любов в повечето случаи е към някой бивш/бивша, но понякога би могла да бъде и към човек, с който така и не е започнала някаква връзка, имало е куп недоизказани и неизнени неща и накрая историята просто е приключила от само себе си. Такъв тип любов често може да предизвиква излишни надежди, очаквания и далечни планове, но накрая всичко остава само на теория и безбройните въпроси от рода на "Какво щеше да стане ако..." губят смисъл.


Влюбването в известна личност
Този тип "отношения" са най-характерни за хората в тийнейджърска възраст, когато всеки създава своя идеален образ за "перфектния/перфектната". Обикновено това чувства е по-скоро хлътване и не трае дълго, но странното е, че понякога може да настъпи и в зряла възраст поради ред причини. Разбира се, шанса обекта на чувствата да отвърне е почти нулев, тъй като живее по коренно различен начин, има куп почитатели и съвсем различно обкръжение и приоритети. А, да... и дори не подозира за съществуването на своя обожател/обожателка. Въпреки че всяко правилпо има изключения и е известно, че някои холивудски знаменитости за женени за свои фенове, това не е достатъчен стимул да се поддържа виртуално едностранна и нереална любов, която отдалечава от възможността да се открие истинската.


Автор: Линда Николова

Източник и снимка: sofialive.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

През новата седмица имаме дългосрочен астрологически фактор, при който плановете могат да загубят своята яснотаЧесто ще се появява несъответствие между поставените цели и собствените намерения или непоследователност на предишните идеи.Някои могат да изпитват недоволство от постигнатото. Други ще зап...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи