Брой 14 07.IV-13.IV. 2020

Здраве и красота:

6 навика, които да промените за по-добър метаболизъм

Със сигурност сте чували, че е добре да пиете повече течности и да се движите повече, за да ускорите метаболизма си. Но все още има цял списък от фактори, които му влияят и върху които трябва да се замислите.


1. Ядете недостатъчно млечни продукти

За растежа на мускулите и загубата на тегло е важно да консумирате повече мляко, особено кисели млечни продукти: извара, кисело мляко, кефир и др.


2. Спите в прекалено топла стая

Проучванията показват, че ако зададете температурата в спалнята да бъде не по-висока от 18 – 19 градуса, така наречената кафява мазнина, която се използва за затопляне на тялото, ще се изгаря по-активно.


3. Напълно елиминирате въглехидратите

По принцип диетите с ниско съдържание на въглехидрати са по-полезни от диетите с минимум мазнини, но не бива да ги премахвате напълно, особено ако спортувате. Мускулите изискват гликоген, който се произвежда от въглехидратите, в противен случай просто няма да имате енергия.


4. Неправилен избор на малки закуски

Няма нужда да ядете нискокалорични оризови бисквити, предпочитайте ядки. Мастните киселини в тях помагат за изгарянето на мазнините по-бързо, което означава и за повече калории през деня.


5. Неправилни тренировки

Интензивните интервални тренировки в течение на 20 минути са по-полезни от обичайната тренировка, дълга 40 минути.


6. Не се разхождате сутрин

Упражненията или ходенето през деня е важно за правилния метаболизъм. В допълнение – сутрешните активности помагат да се поддържа циркадният ритъм и да се спи по-добре.Източник и снимка: momichetata.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вие сте в добра физическа форма, но има много задачи и отговорности, които трябва да бъдат изпълнени. Не прекалявайте с работата, защото това може да доведе до преумора. Венера и Марс ви помагат ви да изразявате по-лесно идеите и възгледите си, да кажете как се чувствате и какво ви притеснява...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи