Брой 21 21.V-27.V. 2019

Любов и секс:

6 неща, които да не правите на първа среща, ако сте се запознали онлайн

Къде ми беше умът, когато се съгласих да се срещна с него/нея? Този въпрос измъчва мнозина, повярвали на страхотните описания, които си дават дами и господа в сайтове за запознанства. Защото интернет запознанствата често улесняват намирането на партньор, но на първата среща има много разочарования - никога не знаеш дали очакванията ти ще съвпаднат с реалността, а истинското лице – с това от фотографията на профила.


Експерти от приложението за запознанства Amoretto помагат със съвети за това да внимаваме със завишените си очаквания, с това, че колкото по-малко знаем за него, толкова повече сме склонни да доукрасяваме представите си, а и общувайки в интернет, виждаме само неговата добра страна. И разказват какво не бива да правим, за да бъде приятна и безопасна първата среща в реалния свят.


Не е нужно да знае къде точно живеете

Започваме с инструкция за безопасност, защото няколко седмици активна кореспонденция може и да създадат илюзия за интимност и доверие между вас, но не бива да забравяме здравия разум. Каквато и да ви говори вътрешният ви глас, имайте едно на ум и не издавайте къде живеете преди първата среща. Ако иска да ви вземе с кола, срещнете се някъде близо до вас, без да уточнявате своя адрес.


Не бива другият да избира мястото на срещата

Неговите желания, разбира се, трябва да бъдат отчетени, но опитайте последната дума да е наша. Изберете многолюдно и познато за вас място, където ще се чувствате сигурни. Да отидете в дома му на първа среща не е никак препоръчително дори под благовиден предлог. Може да предложи да послушате музика у тях, да гледате някакъв филм, да се запознаете с родителите му – не е безопасно, а и ще ви бъде трудно да прекъснете срещата, ако нещо не ви е по вкуса. Срещнете се на неутрална територия.


Недейте да търпите поведение, което ви е неприятно

Не игнорирайте тревожните сигнали в неговото поведение. Вежливият интелектуалец от чата може да се окаже съвсем различен и неприятен за общуване. Обърнете внимание за сексистки шеги, агресивни изявления и неуважително поведение към сервитьори или минувачи, неприлични намеци - не е нужно да слушате това. Имате пълното право да напуснете срещата по всяко време, като кажете директно на човека, че няма какво да си кажете повече.


Нека първата среща не е на кино

Тук не става дума за безопасност, просто подобна среща няма да ви даде да разберете с какъв човек си имате работа, не е продуктивна. Няма как, докато гледате филма, да обърнете внимание на онова, което ви интересува – външност, маниери, отношение, поведение… Изберете място, което предполага общуване – кафене и парк са банални, но винаги работещи сценарии. Оставете киното и театъра за времената, когато ще знаете повече един за друг.


Не лъжете за целта на запознанството

Да кажете още „от вратата“: "Имам нужда от секс" също не е вариант, но разговорът за целите и приоритетите ви е добре да стане по-рано, за да сте наясно какво очаквате един от друг. Бъдете честни. Ако търсите сериозна връзка, не се колебайте да го признаете. Няма нужда да се преструвате, че това няма значение за вас в желанието си да угодите на човека или от страх да не го изплашите. Ако, напротив, не сте готови да се обвържете сега и просто искате да се забавлявате – дайте на партньора да разбере това, за да не се чувства измамен, ако е имал други очаквания.


Не всички потребители на приложения за запознанства търсят любов. Затова веднага обсъдете очакванията си - спестява време.


Не очаквайте „искри“, „пеперуди в стомаха“ и други знаци за чувства

Може и да ви разочароваме, но в крайна сметка това е добър съвет. Защото често ни се струва, че влюбването от пръв поглед е най-нормалното, и ако не го усетите на първата среща, нещо не е наред с вас или че човекът не ви подхожда. От това не следва, че ще си прекарате скучно и че партньорът не е достоен за вниманието ви – далеч не при всички искрите пламват внезапно. Ако всичко останало без пеперудите в стомаха е наред, дайте още един шанс на връзката – нерядко мигновената страст пречи да погледнете трезво на човека, затова спокойствието на първата среща ви дава шанс да си изградите обективно мнение.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи