Брой 8 19.II-25.II. 2019

Любов и секс:

8 причини, поради които хората започват да си изневеряват

Изневярата е болезнена, при това не само за излъгания партньор, но и за виновния, който в повечето случаи изпитва срам, стрес и/или безпокойство. Но кои са факторите, които ни подтикват да вземем подобно решение?


1. Самопознание
Експертът Естер Перел отбелязва, че някои хора постоянно се намират в търсене на себе си, опитват се да получат по-голям опит и да пробват нещо ново. Разбира се, има начини да намериш себе си, които не включват предателството на любимия човек. Парадоксално, но когато предателите лъжат партньора си, се оказва, че всъщност не лъжат себе си за първи път.


2. Възраст
Старото клише за кризата на средната възраст съществува не просто така. Изследване на учените от 2014 година показва, че рискът от изневяра от страна на мъжа расте при приближаването му към юбилей, а именно на 29, 39 и 49 годишна-възраст.


3. Скука
Допитване от 2013 година показа, че около 71% от мъжете и 49% от жените са изневерили от скука. Около 30% от респондентите са споделили, че са искали да изпитат всички прелести от началото на влюбването заедно с пеперудите в стомаха. При това, ако на някого му е скучно във взаимоотношенията, това невинаги е по вина на партньора. Някои хора просто не могат да приемат рутината на съпружеския живот и не отчитат неговите преимущества.


4. Контрол
Някои кръшкачи отдават своята невярност на голямата си потентност, за да обяснят действията си. Фактически, 46% от мъжете и 19% от жените са използвали като оправдание за изневярата неспособността да контролират собствените си пориви.


5. Чувства
Допитването показва, че често изневярата е свързана с това, че човек е разлюбил партньора си, но не може да го изостави. Мъжете нерядко оправдават неверността с това, че жената престава да иска да преви секс. От беседите на подобни двойки с психолози става ясно, че съпрузите отдавна не са любовници, но са останали заедно заради детето/децата.


6. Отмъщение
Изследванията показват, че нерядко хората решават да изневерят с цел да си върнат на партньора за неговата невярност, като се надяват по този начин да изравнят точките. В частност, в отговор на въпроса дали изневеряват заради отмъщение, положително са отговорили 9% от мъжете и 11% от жените.


7. Егоизъм
Преди всичко е важно да помним, че никой не може да направи нищо, за да не бъде излъган, така че това си е лично решение на кръшкащия. И това често няма никакво отношение към пострадалия партньор, просто невярната страна мисли за собственото си удоволствие, но игнорира потребностите на другата половинка.


8. Битовизъм
Дори ако човек е влюбен в партньора си, битовизмът, децата и навикът могат да окажат влияние, особено в съвкупност с постоянна заетост. Очевидно е, че най-лесният начин да си разнообразиш, е изневярата, но вместо това може да опитате нещо ново с половинката си – например да излезете на среща или да си създадете романтична вечеря – все лесни неща, които в миналото сте правили, без дори и да сте ги планирали особено. Може би е време да се върнете към тях.Източник и снимка: noviteroditeli.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи