Брой 8 19.II-25.II. 2019

Всичко е любов: Бог да я прости!

Благодарение на лъжкинята се сгодихме втори път

Винаги съм вярвал, че любовта и омразата са две страни на една и съща монета. Три години едновременно мразех и обичах. Три години се лутах в своите чувства, бях объркан, вървях без посока, нямах надежда.
Всичко започна в деня, в който Виктория си тръгна, без да ме изслуша. Не ми даде шанс да й докажа, че онази Пламена, която обичаше повече от сестра, е лъжкиня и интригантка. След раздялата ни я намразих толкова, че - за да се спася - приех да работя на другия край на България. Ненавиждах всичко, което ме свързваше с нея: кафенето, където сутрин се отбивахме, кестена до Орлов мост, под който се чакахме вечер, аромата на цъфнали люляци, който тя обожаваше... Затова без да се колебая, приех предложението на шефа и заминах. С новите колеги се чувствах добре и заради тях сложих маската на безгрижен човек. Не исках да знаят, че една изгубена любов ми отне усмивката, съня, душата.
Три години по-късно за добрата работа на екипа шефовете ни наградиха с щедри бонуси. Когато новината се разчу, с колегите решихме, че през уикенда са у дома на парти. Не обичах гости, но нямаше как да откажа. Затова в уречения ден фирма за кетъринг достави всичко необходимо и малко след това колегите пристигнаха. В разгара на купона зад гърба си чух някой да казва „Добър вечер“. Обърнах се и замрях - беше тя, Виктория, моята бивша годеница. Водеше я колегата Росен. Светът се разлюля под краката ми. Не чувах и не виждах нищо освен нея. Стояхме един срещу друг, сякаш се виждаме за първи път, и Росен ме запозна със „своята приятелка“. Не знаех къде се намирам.
Години се мъчех да я забравя, бягах от спомените, а тя се появи срещу мен, хванала ръката на друг мъж...
Не можех място да си намеря. Питах се какво прави тук? Къде изчезна след онази вечер, когато захвърли пръстена в лицето ми. Сякаш вчера Виктория развали годежа ни. Така и не ми даде шанс да й докажа, че Пламена е мръсна манипулаторка. Виктория обаче й вярваше повече, отколкото на всеки друг. Казваше, че за нея би влязла в огъня. Оставяше я да ръководи живота й, да взема важни решения, позволяваше й всичко, дори й беше дала ключ за дома си. Познаваха се от деца и през годините Пламена беше заела лидерското място в приятелството им. Виктория винаги великодушно се съгласяваше със своята токсична приятелка.
Не я харесах от момента, в който я видях. Дълбоко в себе си усетих, че тя е изтъкана от ревност и злоба, че никога не би ни позволила да бъдем щастливи. Прав бях - няколко дни след като с Виктория се сгодихме, Пламена се опита да ме съблазни. Подбудите й бяха повече от ясни - искаше с измама да отнеме това, което принадлежи на приятелката й. Така, както е правила цял живот. Когато опита да ме вкара в леглото си, без да мисля за последствията, й казах какво мисля за нея. После я изгоних. Нататък нещата се развиха по сценарий, на който е способна само една пренебрегната и отхвърлена жена. Още същата нощ Виктория ме заплю в лицето и хвърли годежния пръстен, разбира се, с обвинението, че съм опитал да прелъстя милата й приятелка. Обиждаше ме с ужасни думи и не ми даде никакъв шанс да й кажа истината. Не ме изслуша, не ми повярва, не помисли - просто се обърна и си тръгна. От това ме заболя най-много – само за това ли стигаше любовта й?
На другия ден я потърсих, бях готов на всичко, за да й докажа своята невинност. От съседката й разбрах, че с Пламена са заминали още през нощта. Няколко месеца напразно чаках да се върне. Оттогава не бях я виждал. Три години живях в мрак и болка. Превъртах лентата до побъркване.
Защо се появи отново? Не й ли стигна това, което ми причини? До сутринта се въртях като полудял, смачкан от спомените. До понеделник не вдигах телефона, който не спираше да звъни. Исках да се скрия. Но Виктория дойде - някой упорито звънеше и чукаше на вратата. Изнервен отворих с намерението да размажа физиономията на натрапника. Но когато видях любимото лице, юмруците ми се отпуснаха, гърлото ми пресъхна. Разтворих ръце и прегърнах любимата си. Стисках я силно, за да не изчезне отново. Какво от това, че разби сърцето ми, че я проклинах, че живях в болка, ярост и тъга. Бях готов да й простя за ада, в който ме захвърли.
Виктория ми разказа, че с Пламена живеят в този град от две години, а отскоро излиза с Росен. Още онази вечер, след партито, му признала, че имаме общо минало. Най-неприятно изненадана останала приятелката й. Два дни я навивала, че ако се върне при мен, отново ще я нараня. Време било да напуснат града. И както преди, Виктория й вярваше. Но както държах нежните й ръце в своите, видях пръстена, който й подарих за първата ни годишнина. Годежния захвърли, но този пазеше. След няколко часа се разделихме, без да си обещаваме нищо. За първи път спах спокойно.
Сутринта ме събуди телефонът. Обаждаше се Росен: "Тя си тръгва, пич. Още снощи си събра багажа. Побързай! Настигни я. По дяволите, тя обича теб, не мен!" Представих си ужаса да живея отново без нея. Не, не и този път. Качих се в колата и натиснах газта до дупка. Като наближих магистралата, видях полицаи да отцепват пътя заради катастрофа. Намалих, минах в другото платно и само след триста метра видях колата на Виктория, забита в мантинелата. Спрях и се спуснах към мястото на инцидента. Не ме пуснаха, но под смачканите тенекии успях да видя ръката й с пръстена – същия, който й подарих и тя не сваляше...
Когато дойдох на себе си, над мен притеснена стоеше - жива и здрава, моята любима. Всичко научих от нея - за пръв и последен път Виктория се осмелила да възрази на Пламена, отказала да си тръгне и двете сериозно се скарали. Приятелката й използвала времето, докато е в банята, взела пръстена, качила се на колата й и тръгнала. Няколко часа след това от полицията се обадили на Виктория.
Тя много трудно преживя смъртта на Пламена. Не повярва, че отново се е опитала да я излъже и да й навреди. Оставих я да живее с илюзията за вярната приятелка... С любимата ми сме заедно и за втори път се сгодихме. През лятото ще се оженим. Знам, че най-накрая ще сме щастливи, защото злото напусна живота ни завинаги.
Кристиян

Писмото е публикувано в последния брой на вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи