Брой 26 26.VI-02.VII. 2018

Разтърсващи драми:

" Изгарях! Не мога да ви опиша ужасната миризма, но никога няма да я забравя!"

- Беше 8:30 сутринта, слънчев августовски ден. Седях на автобусната спирка, до мен имаше още двама души, но те стояха на слънце, а аз се скрих на сянка. Разговарях с приятел по телефона и обсъждахме планове за уикенда. Изведнъж забелязах, че някакъв странен човек се приближава към мен. Няколко минути по-късно той стигна до мен и изведнъж ми хвърли нещо в лицето. Отначало усетих студ, а след това изгаряща топлина. По-нататък всичко ми беше като в мъгла. Спомням си, че тичах по улицата и молих някой да ми подаде вода. Крещях и умолявах минувачите да ми помогнат. Някой ми подаде вода, но това само влоши нещата: усещането за парене се усили, киселината започна да пуши. Погледнах надолу и видях, че блузата ми е напълно изгорена, а парчета от нея все още висяха по тялото ми. Косата ми започна да пада. И миризмата... Не мога да я опиша и никога няма да я забравя. Струваше ми се, че горях. Спомням си как крещях, че ухото ми пада, но хората около мен казваха: "Не, не е така". Това е чувство, което не мога да обясня.


Веднага разбрах кой стои зад атаката. Беше мое бивше гадже. Разделих се с него, защото ме третираше зле. Срещнах го, когато бях на 16 години, а той беше три години по-голям от мен. Нахален и напорист, но ми харесваше. Бях млада и доверчива. Той контролираше целия ми живот и искаше да принадлежа единствено на него. Когато се разделихме, аз навършвах 21 години. Приятелят ми беше станал изключително жесток човек. Взаимоотношенията ни бяха сложни, и трудно успях да намеря сили, за да сложа край на тази връзка. Три месеца по-късно той започна да ме преследва. Един ден някой ме причака на улицата и ме удари толкова силно в лицето, че се наложи да ме зашият. Няколко дни преди да бъда залята с киселина, той отново се опита да се срещне с мен, но му отказах. Разярен от отказа ми, бившият ми приятел започна да ме обижда. Твърдеше, че няма да принадлежа на никой друг, освен на него.


Линейката пристигна след девет минути, но ми се стори, че измина цяла вечност. Спомням си, че лекарите ме сложиха под студен душ, за да могат да премахнат киселината. Три часа стоях под душа. Онези части от тялото ми, които не бяха изгорени, замръзнаха от студ. От киселината останах наполовина без коса, загубих едното си ухо, въпреки че това не се отрази на слуха ми, а по ръцете и врата ми има страшни белези. За щастие, по време на атаката, успях да обърна главата си, така че една част остана невредима. Но другата е тежко засегната от киселинния удар. Прекарах два месеца в болницата, време, през което ми присадиха кожа и сега, след три години, всяка пета седмица ми обработват кожата лазерно.


Когато осъдиха бившия ми приятел, не почувствах облекчение, напротив, стресът стана още по-силен. Но в случилото има и нещо положително. Определено ще бъда много по-силна във всяка бъдеща връзка. Аз съм позитивен човек. Искам да помогна на други хора, които са изправени пред домашно насилие. Искам хората да узнаят за това, което преживях. В момента пиша книга, в която споделям историята си. Мъжът, нает да ме атакува, излезе от затвора миналия месец. Той остана там само две години, а аз съм обезобразена за цял живот. Приятелят ми трябваше да получи най-малко 13 години, но благодарение на адвоката си, той бе осъден едва на 10 години. Считам, че такова престъпление трябва да бъде наказано много по-сериозно.


Понякога се боя, че ще рухна. Но не искам онзи изрод да спечели и се старая да не изпадам в депресия. Това, което ми се случи е ужасно, но ако бях останала с него, той щеше да победи в тази война. И аз никога повече нямаше да бъда себе си!


Източник и снимка: gubdaily.ru

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да се върнете към миналото си: срещи с хора от миналото ви, неразрешени проблеми от предишни месеци или години и др.Това ще бъде много сложна седмица, в която ще трябва да „стъпвате на пръсти“ и да не допускате прибързв...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи