Брой 14 07.IV-13.IV. 2020

Необяснимо:

* Кубера Мудра - мудрата за изпълнение на желанията *

Кубера Мудра води както до успокояване на ума, така и до изцеление на физически неразположения.


Кубера Мудра е посветена на бога на богатството. В тази мудра се използват три пръста - палецът, средният и показалецът, които съответно представляват Марс, Юпитер и Сатурн. Марс поддържа и укрепва баланса на силите, Юпитер символизира благополучието, Сатурн - фиксира и консолидира действието на Марс и Юпитер.


Практиката е проста. Заявете желанието или целта си мислено, повторете го на глас три пъти. Попитайте себе си, сърцето си, дали ще е добре за вас и ще е от полза за другите.


Визуализирайте целта, бъдещето си или желанието си във всичките му цветове. В същото време помислете за желанието си така, сякаш то вече е реалност.


Мисълта е енергия, свързана с възпроизводството, същото се отнася и за нашите цели и желания.


Техника на изпълнение:

- Тази мудра се изпълнява чрез събирането на върховете на палеца, показалеца и средния пръст заедно. Останалите два пръста са в средата на дланта. Кубер Мудра се изпълнява едновременно с две ръце. Когато практикувате тази мудра, е необходима концентрация на мисли, помислете за красивото и доброто, можете да си намислите желание. Пръстите трябва да се долепят и желанието трябва да бъде положително и добре визуализирано.


- Практиката на Кубера Мудра е полезна за здравето, както психическо, така и физическо.


- След практиката се поддържа положително отношение и чувство на удовлетвореност.


- Практиката на Кубера Мудра почиства и отваря фронталните синуси, ефектът се засилва, ако правите енергични вдишвания през носа.Източник и снимка: imperatrice.eu

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вие сте в добра физическа форма, но има много задачи и отговорности, които трябва да бъдат изпълнени. Не прекалявайте с работата, защото това може да доведе до преумора. Венера и Марс ви помагат ви да изразявате по-лесно идеите и възгледите си, да кажете как се чувствате и какво ви притеснява...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи