Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Животът какъвто е:

" Родих ги, отгледах ги, изучих ги, а когато аз имах нужда от грижи, те ме оставиха в дом за възрастни хора."

Осемдесетгодишната Баба Олга от Скопие живее в дом за възрастни хора вече 5 години. Днес тя ще ни разкаже какво я принудило да стигне дотам.


" Омъжих се много млада, но по онова време всички момичета се женехме млади, не само аз. Със съпруга ми ни запознаха сватовници. А той ми хареса от пръв поглед - видя ми се добър човек. Животът ни беше скромен, но хубав. От брака си имаме трима сина и една дъщеря: всичките вече на възраст. За съжаление съпругът ми почина преди 7 години. Докато той беше жив, добре живеех и аз.


Господ ми подари четири деца. Много им се радвах, докато растяха и давах душата си за тях. Сега всички са с висше образование. Имат хубава работа и получават добри заплати. Имат семейства, а дъщеря ми се омъжи в чужбина. Със съпруга ми построихме и на тримата си сина отделни къщи.


Трепахме се, отделяхме от залъка си само, за да има за тях. Да се радват на най-доброто.


Със съпруга ми живеехме самички. От време на време децата идваха да ни посетят. Но веднъж мъжът ми се разболя и набързо си отиде от този свят. Останах самичка. Домът ми опустя и нищо вече не беше като преди. Докато той беше болен, аз се грижех за него, но сега за мен нямаше кой да се погрижи... Децата идваха рядко: веднъж или два пъти в седмицата. А аз вече не можех и до магазина да отида, за да си купя продукти, затова съседите ми пазаруваха. Те бяха по-милостиви към мен, отколкото децата, които родих, отгледах и доведох на правилния път.


С течение на времето ми стана трудно да отида дори до тоалетната.


И ето я моята съдба днес. Да родиш четири деца, да им дадеш всичко и да дойде времето, когато имаш нужда от помощ, а те да ти обърнат гръб и да те оставят в дом за възрастни хора. Вече пет години съм тук. Пет адски години. Получавам храна и медицински грижи, имам с кого да говоря и да дружа. Но си искам моя топъл дом. Моят дом, който построихме със съпруга ми сами, с толкова мъка.


Синовете ми имат свои деца, които също са възрастни. Нито в един момент не им пожелавам нещо лошо, но ще дойде ден, в който и те ще разберат какво е да си сам и изоставен."


Източник и снимка: sitel.com.mk

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи