Брой 6 11.II-17.II. 2020

Животът какъвто е:

" Сега ми се живее повече" - благодарността на един баща

Почти от 30 години работя в родилен дом. По правило, когато изписват майката и новороденото, бащата на бебето идва да ги прибере. Стандартна процедура. Огромен букет цветя, шампанско и бонбони за персонала, усмивки, целувки. Но ще запомня един баща, докато съм жива. Той влезе в отделението колебливо, внимателно, като че ли пристъпва в храм. Жена му му подаде бебето, увито в одеяло. Младият татко замръзна за миг, после внимателно, осъзнавайки, че държи нещо много крехко и скъпо, вдигна новороденото малко по-високо от нивото на очите си. След като го разгледа, нежно притисна малкото телце към лицето си, сякаш искаше да го скрие под крило от всички световни проблеми.


Погледнах го и забелязах, че от очите му се стичат сълзи. Мъжки сълзи. Целувайки сина си, бащата каза: " Мило мое момче!". Навярно на света нямаше по-щастлив човек от този баща в онзи момент! Връщайки бебето на жена си, той отбеляза: " Наследил е красотата ти, скъпа!". После се обърна към мен и тихо каза: " Знаете ли, докторке, преди години преживях сложна сърдечна операция. Щастлив съм, че оцелях и, че дадох живот на сина си. Сега ми се живее още повече!". Усмихнах се и излязох от стаята. Видях колко е благодарен на хората, които са му подарили шанса да живее, помогнали са му да обича жена си и да намери щастието на бащинството - най-естествената човешка потребност.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата не предразполага към ново начало. Предстои да вървите напред, да преодолявате препятствия, да доведете работите до край, да довършвате започнатото. Научете се да цените времето си, не го пилейте напразно за несъществени неща. Трябва да сте внимателни, за да не допускате грешки. Проя...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи