Брой 16 16.IV-22.IV. 2019

Животът какъвто е:

" Сега ми се живее повече" - благодарността на един баща

Почти от 30 години работя в родилен дом. По правило, когато изписват майката и новороденото, бащата на бебето идва да ги прибере. Стандартна процедура. Огромен букет цветя, шампанско и бонбони за персонала, усмивки, целувки. Но ще запомня един баща, докато съм жива. Той влезе в отделението колебливо, внимателно, като че ли пристъпва в храм. Жена му му подаде бебето, увито в одеяло. Младият татко замръзна за миг, после внимателно, осъзнавайки, че държи нещо много крехко и скъпо, вдигна новороденото малко по-високо от нивото на очите си. След като го разгледа, нежно притисна малкото телце към лицето си, сякаш искаше да го скрие под крило от всички световни проблеми.


Погледнах го и забелязах, че от очите му се стичат сълзи. Мъжки сълзи. Целувайки сина си, бащата каза: " Мило мое момче!". Навярно на света нямаше по-щастлив човек от този баща в онзи момент! Връщайки бебето на жена си, той отбеляза: " Наследил е красотата ти, скъпа!". После се обърна към мен и тихо каза: " Знаете ли, докторке, преди години преживях сложна сърдечна операция. Щастлив съм, че оцелях и, че дадох живот на сина си. Сега ми се живее още повече!". Усмихнах се и излязох от стаята. Видях колко е благодарен на хората, които са му подарили шанса да живее, помогнали са му да обича жена си и да намери щастието на бащинството - най-естествената човешка потребност.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Личният живот е областта, в която ще стават най-важните събития през тази седмица. Ще трябва да потърсите нов подход към старите приятели и възлюбени. Тези, които са все още сами, трябва да поработят върху грешките и да разберат какво пречи на личното им щастие.Хората, които са родени през тази седм...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи