Брой 21 26.V-01.VI. 2020

Емоции:

Ако някой заспива, знаейки, че те боли, не е твоят човек

Някой може да ви се кълне в любов и да ви обещава невероятни неща, но ако не го боли, когато вие страдате, той просто играе. Когато истински обичаш един човек, ти съпреживяваш неговата болка, здравословни проблеми, провали и падения.


Неговата болка става твоя, неговите неуспехи стават твои терзания, неговите разочарования сковават и твоето сърце. Защото любовта е грижа, съпричастност, състрадание, уважение, доброта.


Много хора се заблуждават, че обичат някого, защото много им се иска да е така. Моментите, когато той страда обаче, показват истинската им любов или по скоро отсъствието на такава.


Замислете се как се чувствате когато вашето дете го боли, спите ли спокойно? Да, тази любов е различна, но когато държиш на един човек, не можеш да останеш безразличен към болката му.


Нека видим кои са разликите между истинската любов и фентъзи връзката:
В една успешна връзка партньорите са открити един към друг и дори да не са съгласни с другия, се изслушват. Във фентъзи връзката този, който няма истински чувства, не е готов да слуша, когато това, което чува, не акомпанира на мнението му.


В любовта влюбените са открити и честни един към друг, а във фалшивата връзка – единият винаги има тайни, крие, лъже и маже, както му изнася.


Хората, които се обичат, се поставят на мястото на другия, изпитват загриженост към него и съпреживяват проблемите му. Този, който не обича, изгражда граници между себе си и другия и неговата болка не стига до него. Той остава спокоен, дори когато човекът до него видимо е сринат, нещастен и депресиран.


Загрижеността няма нищо общо с желанието за контрол и манипулирането. Това разграничава любовта от фентъзи връзката. В първия случай, влюбените се грижат, разбират и подкрепят, а във втория – манипулират, контролират и обсебват.


Да създадем успешна връзка и да я запазим през годините е много трудно. Още по-трудно е това да стане с неподходящ човек. Затова не губете енергията си за човек, който спи, когато вас ви боли, който се усмихва, когато вие плачете, който е щастлив, когато вие сте на дъното.
Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през юни ще ви се наложи да вложите повече енергия и търпение за да преодолеете любовните си и семейни недоразумения или проблеми. Трудно ще бъде за тези от вас, които вече са преживели подобна ситуация и дори раздяла. През този месец от вас ще зависи едно сдобр...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи