Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Емоции:

Ако се довериш на някого напълно, ще получиш или приятел за цял живот, или урок за цял живот

На кого да се доверим? Как да разберем дали един човек заслужава да му се разкрием напълно? На първо място, няма как да знаете това със сигурност. Никой не може да ви даде гаранции. Просто няма доверие без риск.


Да се доверите, това означава да дадете власт в ръцете на някого и да се надявате да не я използва срещу вас. Но единственият начин да избегнете това със сигурност е да не допускате никого достатъчно близо, за да ви нарани. Това пък означава да изгубите много от взаимоотношенията си с другите.


И все пак, може да се ръководите от някои качества, които даденият човек евентуално притежава. На първо място е той да излъчва надеждност, да говори искрено и да ви кара да се чувствате спокойни.


Ако интуицията ви подсказва да не се доверявате, по-добре я послушайте. Вероятно сте попаднали на човек, чиито действия ви объркват и инстинктивно усещате, че нещо не е наред.


Друго, на което трябва да обърнете внимание, е дали усещате взаимност в отношенията. Лицето фокусирано ли е върху разговора, или говори само за себе си?


Смятате ли, че ви изслушва и отговорите ви го интересуват?


„Независимо дали очаквате добро или лошо от някого – няма да бъдете разочаровани.“

Истината е, че повечето хора така или иначе ще ни разочароват, както и вероятно ние тях. Всеки допуска грешки и не е идеален в поведението си. Затова и не трябва да съдим сурово.


Ако се излъжем в някого, ще получим ценен урок. Но ако попаднем на достоен човек, ще спечелим приятел за цял живот. Печелим и в двата случая.


Няма как да затворим сърцето си за другите и да бъдем щастливи. Споделянето и взаимността са изключително важни за пълноценния живот. Важно е да умеем да преценяваме правилно хората и да се разкриваме пред тези, които го заслужават.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи