Брой 3 21.I-27.I. 2020

Здраве и красота:

Авокадо и смокини за креватни подвизи

В основата на термина афродизиак е възприятието, че въпросният продукт помага за подобряване на качеството на сексуалния контакт при хората. Афродизиаците стимулират либидото, облекчават възбудата и повишават сексуалната енергия.


Дългосрочните проучвания показват, че някои храни имат потенциал да увеличат сексуалната мощ. Редовната консумация на тези афродизиаци предлага напълно естествена възможност да подсилите сексуалните си способности. Нищо чудно, че пътят към спалнята на най-добрите любовници е през кухнята.


А кои са най-мощните афродизиаци сред храните? За това пише Локално.мк.


Стриди

Легенда твърди, че въпреки общите различия във времето, в което са живели, Клеопатра и Казанова си приличат на две неща – сериозните им сексуални способности и любовта им към стридите. Тази морска храна повишава нивата на допамин, което стимулира както мъжките, така и женските хормони.


Авокадо

Старото индийско име на авокадо е ahuacat, което означава тестис. Богатият състав на авокадото, който е полезен за сексуална сила, показва, че това име едва ли се дължи на сходството на авокадото с мъжките полови жлези. Според легендата, поразени от мощния ефект на авокадото като афродизиак, древните проповедници на християнството в Латинска Америка забраняват на целомъдрени енориаши да консумират този плод.


Аспержи

Мощният им ефект като афродизиак се обяснява с високото съдържание на витамини от група В, които стимулират секрецията на хистамини, които пък се считат за ключов активатор на сексуалното влечение и при двата пола.


Смокиня

В много култури смокините се свързват с добра плодовитост при хората, което е знак за положителното им влияние върху сексуалната функция. Не е изненадващо, че в миналото в много региони на света зрелите смокини са се търгували по-скъпо от златото.Източник и снимка: burgasnews.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмица може да бъде много благоприятна за вас и дори минимални усилия могат да доведат до значителни резултати. Ще бъдете енергични, активни, креативни. Искреността, добротата и щедростта ще ви донесат неочакван успех. В понеделник и вторник си струва временно да стесните кръга от приятели, ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи