Брой 13 31.III-06.IV. 2020

Животът какъвто е:

Аз, той и децата ни - втора част

Съпругата му, разбира се, не прие решението му за развод. Не знам как е разбрала за мен, вероятно някой от "любезните" колеги й е казал, но скандалът, който вдигна в службата, ми костваше работата. Нещо повече, тя крещеше, без да подбира изразите си и налиташе да ме бие. За щастие успях бързо да си намеря нова работа и не останах дълго безработна. Три месеца продължи този безкраен скандал. Андрей идваше у дома, буквално при пълна конспирация, страхувайки се, че съпругата му ще открие адреса ми и ще създаде проблеми. Съдът му даде развод още на първото дело, явно и съдиите му съчувстваха. Оженихме се, но бившата му жена така и не ни остави на спокойствие. Непрекъснато ни тормози с телефонни обаждания и постоянно изисква нещо.


Всеки уикенд настоява Андрей да прекарва повече време с децата им. Задължава ни освен издръжка, да купуваме дрехи и да заплащаме всичко, което е необходимо за образованието им. Купуваме учебници, даваме пари за екскурзии, плащаме за уроци по музика, чужди езици, почивки, лечение. Момичетата са капризни и изискват най-скъпите дънки, телефони, играчки. Уикендите с тях не са обикновените разходки в зоопарка, цирка, кино или уроци по готвене - това са обиколки по магазини, кафенета, ресторанти. Това са разноски и разходи. Аз не мога да си позволя да си купувам онова, което мъжът ми взима за децата си. В крайна сметка реших да поговоря с Андрей. Разговорът се проведе, когато той ми каза, че за Нова година момичета искат домашно кино с голям плазмен телевизор.


Самите ние нямаме плазмен телевизор, нито допълнителни пари за подобни подаръци! Ядосана заявих на съпруга си, че така се получава, че работим само за неговите деца. За моя изненада за първи път Андрей зае отбранителна позиция. Съвсем спокойно той заяви, че е виновен пред дъщерите си, че ги е изоставил, а подаръците са само част от онова, което може да направи за тях. На въпроса ми защо не купува скъпи вещи и за сина ми, мъжът ми отговори, че детето ми си има баща. Синът ми наистина има баща. Той превежда редовно издръжката, но не се интересува от него.


И през ум не ми е минавало да поискам нещо допълнително от бившия си съпруг, тъй като след развода всеки тръгна по свой собствен път. Момчето ми не е глупаво - чува разговорите ни, вижда подаръците и знае, че няма право на тях. Освен това на практика не ходим никъде през почивните дни, защото съпругът ми ги прекарва с дъщерите си. Много ме дразни тази ситуация. Мислех за общо дете, но сега се съмнявам. В крайна сметка не съм против да помагам на момичетата му, просто трябва да се сложи някаква граница. Как мъжът ми не може да осъзнае, че сега има ново семейство, което също се нуждае от внимание!

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Скъпи Овни, през вашия месец ще станете по-уверени и решителни, ще можете да проявите най-добрите си качества.Още през първата десетдневка на месеца ще усетите прилив на сила и енергия. До 19 април Слънцето е във вашия знак, затова не се съмнявайте в успеха, звездите ще ви подкрепят във всяка...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи