Брой 21 26.V-01.VI. 2020

Животът какъвто е:

Бившата любовница на бившия ми мъж

Тя е щастливо омъжена. Радвам ли се за нея? Не съм уверена.


Преди няколко дни срещнах Ася с малкия й син в магазина. Не знаех, че е родила. Не съм чувала нищо за нея от развода. Щом ме видя, тя ми кимна отдалеч с глава. След кратко колебание все пак дойде при мен и каза: " Мисля, че ви провървя." След тези думи си тръгна, без да чуе моето "Знам." Всъщност и двете извадихме къмет.


Ася беше секретарка на съпруга ми. Току-що завършила университета, младото момиче се влюби до уши в него. Може да ви прозвучи странно, но не изпитвах никаква ревност. По-скоро в нея виждах себе си. Мъжът ми говореше добре за секретарката си. По-точно за нейните професионални умения. Виждаше я като колега и сътрудник. Нищо повече. Вероятно затова си помислих, че няма никакви шансове да го съблазни. Сгреших. След две години все пак между двамата имаше кратка връзка, след което той я напусна. Разбрах за раздялата им от отчаянието, изписано по лицето й на фирменото парти. Тя беше парти звезда. Облечена като дива. С дълга рокля. Скъпи бижута. Стройна. Млада. Съпругът ми обаче не й обръщаше никакво внимание, както и на мен. Онази вечер бях облечена в нова рокля с предизвикателно деколте. Всички ме заглеждаха, само мъжът ми се забавляваше с по-младите си колежки.


Заради пренебрежителното му отношение, Ася злоупотреби с чашките и отчаяно започна да флиртува с младеж, който наскоро бе започнал работа във фирмата. Въпреки че изглеждаха прекрасна двойка, тя продължи да наблюдава съпруга ми и да се налива с алкохол. Съжалявах я. Съжалявах и себе си. За разлика от мен, всички врати бяха отворени пред нея, докато аз бях птица в клетка. Спомням си, че дочух Ася да казва, че иска да покори големия град и да изгради успешна кариера. Искрено й пожелах късмет.


Изминаха две години. Съпругът ми ме напусна заради новата си любовница. Една такава никаква - скромна и почти невзрачна. Що се отнася до мен, отворих собствен бизнес. Ася се омъжи и сега има син. Щастлива е! Откъде знам? Женско любопитство. След срещата ни в магазина чрез приятели открих нейния instagram. Разгледах го, прочетох го и разбрах, че с прекрасното си семейство живеят на село. Изглежда при нея всичко е наред. Само мечтите й за кариера се покриха с прах.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – През тази седмица ще положите много усилия в работата, ако обаче сте решителни и креативни, резултатът със сигурност ще зарадва. Сега е по-добре да мислите по-малко за покупки и придобивания, в противен случай бюджетът ви може да се пропука по шевовете. Опитайте се да защитите възгледите си п...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи