Брой 8 20.II-26.II. 2018

Разтърсващи драми:

Бившият й приятел я заля с киселина, но след осем месеца тя е готова отново да се покаже пред света

Бангладеш се нарежда на първо място в света по отношение на броя на жертвите пострадали от киселина. Най-често такива престъпления са провокирани от спорове за парче земя, банална жажда за отмъщение или пристъпи на ревност. Най-лошото е, че жертвите на подобни атаки са отхвърлени от обществото и е много трудно да се впишат сред обикновените хора, да ходят на училище или да си намерят работа.


Днес ще ви разкажем разтърсващата история на Шуми Ахтар. Тя става жертва на жестока атака от страна на бившия си приятел. Бившето гадже на Шуми, се оказал с много избухлив и ревнив характер. На Шуми й било забранено да боядисва косата си, да се гримира, а скандалите пред други хора били част от ежедневието им. Най-честите обвинения към нея били, че се облича провокативно, с цел да съблазнява чуждите мъже.Когато Шуми отказва предложението за брак, той решава да си отмъсти изключително зловещо. Заедно с четирима свои приятели, прокуденият ревнивец напада беззащитното момиче, изпръсквайки лицето на красавицата с киселина. Впоследствие лицето на Шуми е напълно обезобразено и тя губи зрението си. След нападението момичето остава в болницата осем месеца. Тя се страхувала да се покаже в обществото в подобен вид. Малко по-късно нещастната девойка е диагностицирана с много тежка депресия. Преди атаката Шуми е била истинска красавица, а мечтата й била да стане модел. Но ужасният инцидент променя живота й завинаги. В момента бившият приятел на Шуми и четиримата му съучастници, се намират зад решетките. Сега Шуми е безкрайно щастлива, ако някой разговаря с нея, без да се страхува от лицето й. Психотерапевтите на клиниката правят всичко възможно, за да накарат Шуми отново да се почувства щастлива.


"Един ден ще носиш високи токчета, блузи и поли, ще лакираш ноктите си с любимия си лак. Ще летим като птици. И ще се чувстваме като птици, пуснати от клетката ", уверяват лекарите жертвата. След 8 месеца лечение, жертвата е готова отново да се покаже пред света. " Страхувам се, че хората няма да ме приемат", - подобни съмнения терзаят Шуми. Но въпреки тревогите си, Шуми преодоляла страховете си и излязла на улицата!


"Преминавайки през цялата тази болка, осъзнах, че съм силна. Да, наистина съм сляпа, но никой никога няма да успее да сломи духа ми!" - заявява смелата Шуми.


.....................


Ако сте съпричастни с трагедията на Шуми, моля не забравяйте да споделите историята й, за да може цял свят да узнае за невероятната й сила. Шуми го заслужава!


Източник и снимки: ofigenno.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен Ако сте родени под знака на Овен през тази седмица мнозина от вас ще очакват развитието на една емоционална връзка или ще преживеят важни събития в любовта. Сега е време за планирани действия в тази сфера от живота ви, за вземане на важни решения или промени от всякакъв характер. През седмицат...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесва ли последната страница във в. "Лична драма" - КАЛЕЙДОСКОП?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи