Брой 8 19.II-25.II. 2019

Разтърсващи драми:

Благодарение на пожарникарите сбъднах мечтата на умиращия си син

Здравейте, драги читатели. Искам да споделя с вас най-голямата драма в моя живот. Като всяка майка, така и аз исках синът ми да порасне и да осъществи всички свои мечти. Боби беше едва на шест години, когато се разболя от левкемия. За един родител мисълта, че детето му никога няма да порасне, е непоносима. Сърцето ми се късаше от мъка, нощем виех като наранена вълчица, но въпреки раздиращата мъка, си поставих много важна цел. Заклех се, че преди Боби да си отиде от този свят, аз ще сбъдна поне една негова мечта!


Един ден, по време на химиотерапия, хванах сина си за ръката и го попитах: " Боби, какъв би искал да станеш, когато пораснеш?" След кратък размисъл той отговори: "Мамо, винаги съм искал да бъда пожарникар." Няколко дни по-късно посетих местния отдел на пожарната охрана. Знаех, че там работи един човек с огромно сърце - Благо. Споделих му мечтата на умиращия си син и го помолих, ако има възможност да вземе Боби на разходка из квартала в пожарната кола. Тогава Благо каза: " Имам по-добра идея. Ако Боби бъде готов в седем часа, в сряда сутринта, ние ще го направим почетен пожарникар за целия ден. Ще разгледа пожарната, ще обядва с нас, а може и на сигнал да се отзовем! И ако ни дадеш размерите му, аз ще му поръчам малка униформа и каска."


Но през следващите дни състоянието на Боби бързо започна да се влошава. Той си отиваше... Въпреки това в седем часа, в сряда сутринта, Благо дойде в болницата. Със себе си носеше малка униформа и каска. Облече сина ми и на ръце го занесе до пожарната кола. Цял ден Боби прекара с пожарникарите. Влизаше в различни коли, разгледа линейката на медиците, дори началникът на пожарната служба го вози в личната си кола. Случаят беше отразен от местната новинарска програма. Тези мили хора знаеха, че синът ми умира и се стараеха да го обградят с много любов и внимание. За Боби това беше сбъдната мечта. Отношението им толкова силно трогна сина ми, че въпреки мрачните прогнози на лекарите, той живя още три месеца.


Но една нощ показателите му започнаха да падат. Стоях до леглото на умиращото си дете и тихо се сбогувах с него. Без да знам, старшата сестра се обадила на пожарникаря Благо и му казала, че Боби си отива. Няколко минути по-късно силни светлини огряха прозореца на болничната стая и звукът на десетки сирени разбуди заспалия град. С мое позволение група пожарникари, водени от началника си, прегърнаха Боби и му казаха, че го обичат. Очите на сина ми светеха от щастие и с последни сили попита: " Шефе, аз наистина ли съм пожарникар?" Началникът кимна с глава, а по лицето му се стичаха сълзи. Боби се усмихна и със затворени очи пое последната си глътка въздух...Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи