Брой 43 23.X-29.X. 2018

Любов и секс:

Бракът ви е пред разпад? Ето как да се отървете от идеята за развода

За жалост разводът е доста често срещано явление в наши дни и статистиките са болезнени. Но все пак всеки иска да има щастлив и траен брак. Събрахме най-подходящите съвети от психолози и от личния опит на хората за това как да избегнем грешките, които могат да разрушат брака ни.


1. Уважавайте се
Взаимното уважение е стълбът на щастливия брак. Дори когато сте ядосани, комуникирайте през призмата на уважението. Уважението ви позволява да избегнете ситуации, при които един от партньорите се чувства сякаш другата половинка го манипулира и притиска.


2. Не сравнявайте партньора си с другите.
Не сравнявайте вашия партньор с нечий чужд съпруг/а, особено ако само виждате брака им в социалните мрежи. Никой не публикува нещо разобличително или лошо там, което би навредило на имиджа му. Всеки иска да изглежда перфектен в социалните мрежи, дори и да не е съвсем така в реалния живот.


3. Грижете се за себе си.
Винаги се грижете за здравето си. Поддържайте добрата си форма и спортувайте. Помислете си как ще изглеждате пред партньора си, дори и когато сте само двамата вкъщи. А защо не спортувате заедно? Това ще се отрази много добре на връзката ви и ще ви даде още едно нещо, което да ви сближи.


4. Прощавайте си
Никой не е съвършен. Всички правим грешки. Всяка връзка носи неразбирателство и болка понякога. Ако партньорите не могат да си простят, тогава с времето връзката ще рухне под насъбралия се емоционален товар.


5. Не плачете, защото не можете да промените партньора си
Хората си мислят, че винаги могат да променят партньора си. Всеки има странни и лоши черти и в почти невъзможно да преструктурираш човека по начина, по който си искаш. Нещата, които никога не трябва да се опитваш да променяш, са лошите навици, религиозните принципи, връзката с родителите, хобитата, светогледа и приоритетите на партньора си. Но ако можете да направиш едно добро нещо, тогава създайте полезни семейни навици и традиции, които се харесват на всички.


6. Контролирайте емоциите си.
Опитай се да си кажеш „СТОП“ винаги, когато се каниш да обидиш някого. Ако си мислиш, че не можеш да се контролираш, си почини, поеми си дълбоко въздух и се разходи. Не използвай яда си, за да накажеш половинката си. Кажете им, че ще продължите разговора, когато сте спокойни. И задължително дръжте на думата си.


7. Не говорете лошо за партньора си.
Не казвайте лоши неща за партньора си пред другите. Не пред майка си. Не и пред приятелките си. След кавгата ще си простите и ще забравите, но не и те. Така партньорът ви ще остане в негативната светлина пред тях и те ще променят отношението си към него. Когато нещата станат трудни, първо говорете с половинката си. Ако наистина искате да споделите с някого, говорете със семеен психолог.


8. Научете любовния език на партньора си
Всеки изговаря любовта си по различен начин. Вашият може да е различен от езика на партньора си. За да изрази любовта си, той може да го показва с думи на подкрепа и насърчение, може би с докосване и грижа, или пък с материални неща като подаръци.
Всеки то нас има различен любовен език. Какъвто и да е този на партньора ви, научете го и го „говорете“.


Източник и снимка: fakti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, пред вас е седмица, в която ще ви се наложи да „вадите горещи въглени от огъня“. Ще сте натоварени със сериозни проблеми, с помиряване на конфликти между роднини, с търсене на „изгубеното щастие“ за някой от кръга ви приятели. Изпитанията, премеждията и всички т...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи