Брой 3 16.I-22.I. 2018

Любов и секс:

Четири начина да се справим с тежката раздяла

Всеки преживява една раздяла тежко. Това е свързано с редица фактори – наранени чувства, пострадало его, навик и пр. В такъв момент, от една страна ни се иска да я преживеем по-бързо, но от друга – не можем да се откъснем от миналото, по което страдаме. Ситуацията е деликатна, но излизането от нея е важно, за да продължим напред. Ето няколко начина да се справим успешно:


Запазете достойнство

Не се молете, не изпращайте любовни песни. Забравете за отчаяните статуси в социалните мрежи. Опитайте се да приемете факта, че човекът, с когото сте били, вече не желае да бъде с вас. Припомнете си, че не сте първия човек, на когото се случва, не сте и последния. Запомнете, че досегашният ви партньор не е перфектен и фактът, че не желае да споделя романтична връзка с вас не ви прави по никакъв начин по-малко стойностен човек.


Не се поддавайте на импулса

Разочарованието и негативните чувства и мисли след раздяла или развод често предизвикват в нас импулсивно поведение. То е свързано най-често с приемане на твърде много алкохол, безразборни интимни взаимоотношения и др. Опитайте се да не се поддавате на тези импулси. Разсъждавайте над ситуацията и мислете за бъдещите си цели и какво би било добре да направите, за да ги постигнете. По този начин много по-лесно ще се справите с тежкия период.


Спрете да се самосъжалявате

Хората сме готови на всичко, когато се стремим да докажем на бившите си партньори, че си струваме. Действията ни могат да варират от драстична загуба на тегло до изграждане на нереален публичен имидж на успял човек. Не са малко онези, които се впускат в отчаяни обяснения и убеждения за това как всъщност внезапно са се променили. Не го правете. Приемете факта, че щом някой не ви иска в живота си, то вие също не го желаете. Погледнете случващото се като златна възможност да намерите човек, който да ви оцени и да посвети вниманието си на вас.


Приемете раздялата като възможност

Разделите и разводите са чудесен източник на опит. Те ни дават насоки за нещата, над които трябва да поработим по отношение на връзките си. Изясняват ни образа на човека, който търсим за своя половинка и ни помагат да разберем какви бихме искали да бъдем в следващата си връзка. Седнете и помислете в каква посока бихте искали да развиете своята личност и какви вредни навици бихте искали да премахнете от живота си, за да го подобрите.


Замислете се какво ви е липсвало и ви е карало да се чувствате непълноценни и неудовлетворени в досегашната ви връзка. Направете си списък с краткосрочни и дългосрочни цели, които да ви помогнат по пътя към вашето личностно израстване. Всеки ден отделяйте време да прочитате написаното и да си отбелязвате с какво сте допринесли за постигането на целта през изминалия ден.


Източник и снимка: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица ще трябва да бъдете преди всичко реалисти. Избягвайте да правите планове на база дадено ви обещание или непроверена информация. Не разчитайте само на това, което ви казват хората, дори да са ваши близки приятели.Една загуба в миналото или такава...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

На каква възраст сте, скъпи читатели?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи