Брой 8 19.II-25.II. 2019

Животът какъвто е:

Дадох шанс на младежа, от който дъщеря ми очакваше дете и не сгреших в избора си

Работя като генерален мениджър в автомобилна компания. Когато дъщеря ми беше на 17 години, тя забременя от момче, с което нямаше сериозна връзка. Щом разбрахме, че очаква дете, с майка й поискахме да ни каже кой е бащата, но Стела твърдо отказваше да говори по тази тема. Една неделна сутрин (дъщеря ми вече беше бременна от няколко месеца), седях в двора пред къщата, пиех кафе и се наслаждавах на гледката. Изведнъж пред дома ми спря стар камион и един млад мъж изскочи от него. Младежът приближи към мен и попита:


- Вие ли сте бащата на Стела?


Погледнах го и отговорих:


- Да. Искате ли да я видите ?


- Не. Аз съм тук, за да разговарям с вас. Мога ли да седна?


Тогава младежът ми разказа, че е на 18 години и наскоро е завършил училище. За съжаление не бил от "умните" и не виждал пред себе си добро бъдеще. Започнах да осъзнавам накъде насочва разговора ни.


- Трябва да знаете, че аз съм бащата на детето, което дъщеря ви очаква. Не я обичам и не трябваше да позволявам отношенията ни да стигнат дотук. По един или друг начин ще поема грижи за това създание, но нямам пари. Знам, че управлявате голяма компания и продавате автомобили. Бих искал да работя за вас, тогава ще имам пари, за да подкрепя детето си и да стана добър баща.


Погледнах го и попитах:


- Каква бихте искали да работите в моята компания?


- Бих искал да продавам коли. Чух, че не се изисква диплома. Всичко, от което се нуждаете, е добър и съвестен работник.


Кимнах с глава и казах:


- Да, възможно е. Сега, синко, ще ти кажа: беше много смело от твоя страна да признаеш, че дъщеря ми е бременна от теб, но не я обичаш ... И дори поиска работа!


- Мислех, че това е най-добрият вариант да започна да печеля пари, за да подкрепям детето си.


- Иди си сега. Ще се видим утре.


Младежът въздъхна с облекчение и си тръгна.


Оттогава изминаха 10 години. Сега той управлява един от най-големите ни магазини и е изцяло отдаден на работата си. Прекрасен баща, който се грижи всеотдайно за детето си. Не твърдя, че двамата с дъщеря ми не направиха грешка и, че ситуацията е идеална. Но мога да кажа с увереност, че този младеж направи всичко, за да изпълни задълженията си и да бъде добър баща. Знам, че много хора на негово място биха постъпили по различен начин.Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи