Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Здраве и красота:

Дайте почивка на косата си

Въпреки маските със слънцезащитен фактор, въпреки всичките ви грижи, косата ви е пострадала най-малкото в краищата, които изтъняват и се късат много по-често през лятото, отколкото в другите сезони.


Тя наистина има нужда да се успокои, подхрани и стимулира. Какво все пак можете да направите през тази поне една седмица, за да й помогнете да си възвърне красивия и здрав вид?


1. Свалете шапките и кърпите, за да може кожата на главата да диша и да има нормален топлообмен. Ако не е прекалено горещо или прекалено мразовито, нямате нужда от шапка.


2. Всяка вечер правете масаж на главата с пръсти или с четка на суха коса, за да може да подобрите кръвообращението на скалпа.


3. Минимизирайте употребата на шампоани, сапуни, душ-гелове и други препарати. Нека косата ви си почине малко от всякаква химия, тъй като веществата, които правят пенливи шампоаните, всъщност не са полезни за нея. Ако не можете да си представите чиста коса без измиващо средство, пробвайте с хума, с медицински или домашен сапун.


4. За тези, които се боядисват редовно - можете ли да прескочите поне едно боядисване? Косата ви ще ви бъде благодарна!


5. Същото се отнася и за стилизиращите козметични продукти.


6. Мийте косата със слънчева вода, докато това е възможно – септември и октомври предоставят топли дни, в които можете да оставите вода на балкона, стига да не е в пластмасов съд, а в стъклен или от неръждаем метал, и когато се приберете вкъщи, да изплаквате косата си с нея. Най-добре е водата да е изворна, но става и с чешмяна.


Друг вариант за подсилване на косата с естествени средства е да я измивате с отвара от коприва, която съдържа желязо и други полезни вещества.


7. Консумацията на храни, съдържащи витамините А, В и С, а също и такива с богато съдържание на мед, цинк, желязо, ензими и белтъчини ще помогнат на косата ви да си възвърне жизнеността. Ето някои от тях: всякакви сурови плодове и зеленчуци, сурови ядки, кълнове, много цитруси, риба, сирене, яйца, масло, мляко.


След тази ваканция можете да отидете при вашия фризьор да отстрани нацъфтелите и изтънели краища, да придаде форма на косата и да ви посъветва с каква козметика да я подхраните.


Източник: highviewart.com

Снимка: pixabay.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи