Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Животът какъвто е:

Докато аз преглъщах сълзите си, съпругът ми най-спокойно ми разказваше колко обича любовницата си

Бракът ми не беше толкова лош, а по-скоро рутинен. От години със съпруга ми не поддържахме топли отношения и много често споровете ни завършваха с кавга. И един ден разбрах причината за отчуждението му: той си имаше любовница. От познати научих, че Евгени я издържа финансово и й плаща почти всички разходи. Съпругът ми работи като таксиметров шофьор и все по-често започна да кара нощни смени. Не съм глупава жена и заподозрях, че всъщност не ходи на работа, а при любовницата си. Една вечер, когато мъжът ми излезе, аз го последвах с колата на приятелката ми. Малко по-късно, Евгени паркира пред някаква къща, отключи си с ключа, който извади от джоба си и влезе вътре. До сутринта стоях на пост, двуомейки се дали не нахлуя в чуждия дом и лично да се уверя какви ги върши мъжът ми. От една страна се страхувах от истината, а от друга - не исках да се унижавам.


Някъде към седем часа сутринта, Евгени излезе от къщата, придружаван от млада жена. На прага двамата се целунаха и той й махна с ръка за сбогом. Точно това очаквах, но въпреки всичко ме заболя от гледката на двете влюбени пиленца. Отворих прозореца на колата и повиках мъжа си по име. Изненадан, че ме вижда там, той се качи на предната седалка и седна до мен. Няколко минути изминаха в мъртвешка тишина. Опитвайки се да не звуча истерично, бавно, почти хладнокръвно попитах: " Сега какво следва? Развод?". И тогава чух онова, от което се страхувах. Да, той я обичаше и искаше да продължи живота си с нея, а не с мен. С един замах мъжът ми заличи целия ни брак и всичко, което имахме. Докато аз преглъщах сълзите си, той най-спокойно ми разказваше колко обича любовницата си. Признанието му ме съсипа.


Още същия ден Евгени си събра багажа и ме напусна. Измина една година, през която направих всичко възможно, за да събера парчетата от разбитото си сърце. Една вечер някой позвъни на вратата. Беше той, бившият ми мъж. Оказа се, че любовницата му имала законен съпруг, с когото временно били разделени. Двамата обаче решили да си дадат втори шанс и така Евгени се озовал на улицата. И сега блудният ми мъж искаше да се прибере у дома и да заживеем отново като едно семейство.


Дълго размишлявах дали да му дам още един шанс. Търсех отговорите в сърцето си, а то великодушно прости на изменника, който безсърдечно го изтръгна и разби на парчета. Не мога да кажа, че му простих веднага. Но с времето осъзнах, че и двамата сме се променили. Изневярата ни направи по-мъдри и разбрани. Да, съпругът ми не просто ми изневери, той ме предаде! Но когато обичаш, прошката е единственият начин да си върнеш отново любимия. Защото без любов няма живот.


Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи