Брой 21 21.V-27.V. 2019

Разтърсващи драми:

Дори и мъртва, любовницата на съпруга ми, отново застава между нас

Съпругът ми и аз сме женени вече осем години, но преди година проблемите почукаха на вратата ни. Валери, мъжът ми, който доскоро никога не закъсняваше след работа, внезапно започна да се прибира късно вечер. През уикендите казваше, че отива с приятели на риболов, дори на Коледа отсъства, защо шефът му наредил да работи извънредно. Докато нареждах трапезата за празника, синът ми не спираше да пита къде е баща му. Мълчах, защото самата аз нямах отговори. Много скоро причината за странното му поведение се изясни. В живота на Валери имаше друга жена. Страхът, че ще го загубя, ме караше да се преструвам, че тъна в неведение. Всъщност и двамата не смеехме да проведен откровен разговор, но той, разбира се, знаеше, че съм наясно с изневярата му.


Валери беше толкова прозрачен. Любовната му афера го превръщаше в съвсем чужд човек и по лицето му ясно личеше колко е хлътнал по тази жена. Виждах щастието му, но въпреки всичко дълбоко в себе си се надявах, че това е просто една афера отстрани и все някой ден страстта му ще премине. Ала не беше така лесно както предполагах. Другата се оказа не която и да е, а първата му младежка любов. Валери и тя превръщаха всяка среща в празник. Докато двете гълъбчета се наслаждаваха на чувствата си, по цели нощи аз го чаках, без да мога да мигна. Една вечер мъжът ми се прибра по-рано от обичайното. Мълчаливо седна на дивана, закри лицето си с ръце и се разплака с глас. Предположих, че влюбените най-накрая са се разделили и злорадо се усмихнах. Бях готова да ликувам от щастие.


Но в следващия момент той проговори. Неговата голяма любов беше загинала в автомобилна катастрофа. Мъката на Валери беше толкова силна и затрогваща, че се разплаках и аз. Напълно разбирах нечовешката му болка. Знам, че от дълги години той обичаше тази жена с цялото си сърце. А такава любов не се забравя. За да я запази жива в спомените си, мъжът ми отказа да отиде на погребението. Не искаше да се сбогува завинаги с нея. Оттогава не е на себе си. Отслабна толкова много, че не прилича на човек. Живее в собствен свят. Прибира се веднага след работа и се затваря в стаята си. Чувам го как оплаква покойната си любима. Не го обвинявам, ала нямам повече сили да търпя това неловко положение. Простих му изневярата, но как да простя, че дори и мъртва, тя застава между нас.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи