Брой 26 25.VI-01.VII. 2019

Здраве и красота:

Едно добро нещо за здравето, което може да направите още сега

Здравето ни зависи най-вече от самите нас. Всички ние се раждаме здрави и само собствените ни усилия или бездействие са отговорни за него.


Ако пушите, няма как да очаквате да имате здраво сърце, хубава кожа и да сте активни спортисти.


Отровният никотин и останалите 2000 канцерогенни съставки, които се съдържат в цигарите, бавно убиват тялото ви всеки ден, с всяко дръпване, напомнят момичетата от Edna.bg.


Спирането на цигарите още сега, без значение на каква възраст сте и по колко цигари на ден пушите, е най-доброто, което ще направите за себе си.


Вижте 5 изпробвани метода за спиране на цигарите.


1. Пушете незапалена цигара. Самият акт на дърпането от филтъра е достатъчен, за да излъже мозъка, че вие пушите. Без отровния никотин и катран.


Източник: Getty Images

2. Ако ви се допуши, разходете се и пийте вода. Често искаме да пушим, защото сме изморени. Вземете си пет минути почивка от това, което правите, но без цигарата. Тя не ви е нужна, за да си починете.


Източник: Thinkstock

3. Не придавайте на цигарите свръхестествена сила. "Цигарите ми помагат да мисля", "успокояват ме", "кафето ми е по-вкуснo с тях" и др от този род...


Източник: Getty Images

4. ...нищо от това не е така. Вие сте тези, които сте определили, че цигарите ще ви действат по този начин. Първоначално ви беше горчиво и ви се гадеше от цигарите, спомняте ли си? Просто си припомнете първото и истинско впечатление от цигарите – на горчива отрова, махнете с ръка и продължете живота си без цигари. Лесно е, опитайте!


5. Сметнете колко пари давате за цигари и си помислете колко много други неща бихте могли да си позволите с тях. Сумата за месец е впечатляваща, нали!


Източник: pexels.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Съвет към всички знаци на зодиака през този период - отпуснете се повече, бъдете креативни, разхождайте се повече, общувайте с партньорите си, обръщайте повече внимание на децата, срещайте се с приятели. Избягвайте конфликтите. В четвъртък от 10:50 часа до 16:30часа бъдете внимателни, не предприемай...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи