Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

Здраве и красота:

Ето как да изваем бедрата си преди лятото

Лятото все повече наближава и всяка от нас вече започва сериозно да се замисля за тялото си и за формата, в която иска то да е. Разбира се, има някои части от тялото ни, които се оформят доста лесно само с няколко тренировки, но има и такива части, на които им е нужно повече време и внимание, за да могат да изглеждат по начина, по който искаме. Бедрата ни са именно такава трудна за оформяне част, особено ако сме си дали почивка от спортуването през зимата. Проблемът с тях е, че те бързо натрупват мазнини и е доста трудно да ги стегнем. Затова днес ще ви представим някои хранителни съвети, които ще ни помогнат да се справим с този казус. Ако съчетаем тези съвети с достатъчна доза спорт, то определено бедрата ни ще изглеждат чудесно през лятото.


Първият съвет е за пиенето на много вода. Водата е жизненоважна за функционирането на организма ни. Тя хидратира тялото ни и това води до намаляване на риска от подуване. Освен това чрез пиенето на достатъчно вода забързваме метаболизма си и така правим възможно свалянето на натрупаните мазнини. Вторият съвет е по отношение на солта. Тя е основна причина за появата на досадния и много нелицеприятен целулит, от една страна, а от друга тя води до задържане на вода и други вещества, което води до напълняване. Добре е да избягваме консервираните храни, защото в тях има много сол, а освен това да не прекаляваме с посоляването на храната си. Третият съвет е да внимаваме с похапването на въглехидрати. Причината за това, че те, подобно на солта, водят до задържане на вода в тялото, а и са доста калорични. Добре е да заложим на продукти, които са сложни въглехидрати, а не така наречените бързи.


Следващият съвет е да добавим повече кардио в ежедневието си. Когато включим кардио тренировки, те раздвижват мускулите ни и освен това забързват метаболизма. Разбира се, не бива да забравяме и за силовите тренировки, които на свой ред стягат мускулите и правят бедрата ни изпънати и стегнати. Друг интересен съвет е да започваме деня си с кафе. То не само ни събужда, но и потиска апетита и стартира метаболизма ни. По този начин можем да сме сигурни, че когато хапнем, храната ще бъде усвоена и няма да се натрупа. Последният съвет е да хапваме повече протеини и фибри, за сметка на въглехидратите. Фибрите ни засищат за по-дълго време и в същото време набавят на организма ни нужната енергия.


Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Яна ВОЙНОВАИзточник и снимка: vsyakajena.comРазтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи