Брой 8 19.II-25.II. 2019

Животът какъвто е:

Фалшивият блясък на любовта

Всяка година за рождения й ден, той й подаряваше букет от рози. Това бяха най-красивите рози, които можеха да се намерят в града. Най-свежите и най-ароматните. Чувствени, нежният им цвят говореше сам за себе си. Те бяха предназначени да бъдат подарък за любимата жена. Красотата им символизираше самия живот! Беше невъзможно да извърнеш поглед от тях, щом веднъж са те омаяли с красотата си, нежността и крехкостта.


Валерия хвърли бегъл поглед на подаръка, а после ги сложи във вазата, която стоеше в най-тъмния ъгъл на стаята. Тя никога не сменяше водата, не подрязваше стъблата и не почистваше изсъхналите листа. След няколко дни красивите рози започнаха да клюмат и изсъхват, но Валерия не им обръщаше никакво внимание. Истината бе, че тя не обичаше цветя. А той продължаваше в продължение на четиридесет години да й подарява рози. Когато водата във вазата се изпаряваше напълно, розите умираха поради липса на влага. Те крещяха, молеха се за капка живот, дано живеят поне още един ден. Тя не чуваше вопъла им и не забелязваше молбите им. Този букет беше символ на техния брак.


Прекрасните и свежи пъпки изсъхваха и залиняваха. От тях оставаха само сухи клонки и венчелистчета, които се разпадаха на прах от най-малкото докосване. Също като нейното сърце. Сърце, което никога не бе обичало, страдало и плакало. Сърце, което никога не докосна близките си със светлина и топлина. Празно, студено, безразлично. Валерия беше майка на две красиви и интелигентни деца, които отгледа без любов. Мислеше, че ги обича, но тя не знаеше, че истинската любов може да бъде само онази, която е всеотдайна и безрезервна. Истинската любов изпълва живота със смисъл и светлина. Истинската любов не знае граници, тя е безусловна. Или я имаш, или я нямаш. Трудно би обичала деца, които е заченала без чувства. Любовта е компас, тя е ориентир. Без нея е невъзможно да откриеш своя собствен път в живота.


Валерия така и не разбра това. Тя отгледа децата си, но те не можеха да й разчитат в трудните моменти. Дъщеря й запълваше времето си с красиви рокли и все повече нови дрехи. Купуваше скъпи бижута, мислейки, че техният блясък ще замести светлината и топлината на майчиното сърце. Синът й, като обречена душа, се забърка с лоша компания, която го запозна с ада на наркотиците и алкохола. Но Валерия и това не знаеше. За нея най-важно беше къщата да е почистена и на масата да има топла храна. Тя вярваше, че това е любовта! Охотно разказваше на приятелките си за успехите на своите деца, но не знаеше, че съсипа живота им.


А той продължаваше на всяка годишнина да й подарява красиви рози, които тя захвърляше в тъмния ъгъл. И всеки ги смяташе за щастлива двойка. Самите те вярваха в същото...Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи