Брой 49 03.XII-09.XII. 2019

В света на известните:

Фенове на Майкъл Джексън защитават паметта му във френския съд

Във Франция бе заведено дело срещу опетняването на паметта на Майкъл Джексън, в следствие новия документален филм на HBO „Да напуснеш Невърленд“, в който Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък обвиняват краля на попа в педофилия.


Феновете, завели делото, смятат, че във филма се третират като факти твърдения, за които няма никакви доказателства, а историите са много едностранно разказани, така че да привлекат емоционално зрителите на своя страна. Адвокатът Еманюел Людо, водещ делото, нарече обвиненията на Уейд и Джеймс „същинско линчуване“.


Трите фен групи, стартирали делото, искат символично обезщетение от 1 евро. Робсън и Сейфчък не се явиха в съда, като не упълномощиха адвокати, които да ги представляват.


Законодателството във Франция осигурява защита срещу клевета след смъртта, за разлика от британското и американското. Това е и причината именно там да се заведе делото. „Във Франция не можеш да си позволяваш, да петниш паметта на мъртвите“, каза Людо, представлявайки становището на феновете, че не е честно сега да се отправят такива тежки обвинения, срещу които Майкъл вече не би могъл се защити.


Делото е заведено в Орлеан, а съдебното решение ще се обяви на четвърти октомври.
Източник и снимки: eva.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Мнозина ще почувстват скука и недоволство от текущата си работа. Старайте се да не сте разсеяни, защото това може да ви създаде проблеми. Пазете се да не изгубите важна информация. Бъдете внимателни със своя нрав и не се дразнете от нищо. Отношенията с колегите и особено с шефовете могат да с...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи