Брой 30 23.VII-29.VII. 2019

В света на известните:

Фенове на Майкъл Джексън защитават паметта му във френския съд

Във Франция бе заведено дело срещу опетняването на паметта на Майкъл Джексън, в следствие новия документален филм на HBO „Да напуснеш Невърленд“, в който Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък обвиняват краля на попа в педофилия.


Феновете, завели делото, смятат, че във филма се третират като факти твърдения, за които няма никакви доказателства, а историите са много едностранно разказани, така че да привлекат емоционално зрителите на своя страна. Адвокатът Еманюел Людо, водещ делото, нарече обвиненията на Уейд и Джеймс „същинско линчуване“.


Трите фен групи, стартирали делото, искат символично обезщетение от 1 евро. Робсън и Сейфчък не се явиха в съда, като не упълномощиха адвокати, които да ги представляват.


Законодателството във Франция осигурява защита срещу клевета след смъртта, за разлика от британското и американското. Това е и причината именно там да се заведе делото. „Във Франция не можеш да си позволяваш, да петниш паметта на мъртвите“, каза Людо, представлявайки становището на феновете, че не е честно сега да се отправят такива тежки обвинения, срещу които Майкъл вече не би могъл се защити.


Делото е заведено в Орлеан, а съдебното решение ще се обяви на четвърти октомври.
Източник и снимки: eva.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде напълно различна от това, което бихте очаквали. Във финансов план не са изключени затруднения, внезапни промени. Защо да се връщате към миналото, когато има много какво да очаквате от бъдещето? Ако вашият партньор иска нещата по определен начин, така да бъде. Вие сте двама д...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи