Брой 47 21.XI-27.XI. 2017

Емоции:

Гаджето - с хубаво тяло, съпругата - с красиво лице

Това показало изследване на психолози от Университета на Тексас в Остин. За да се установи кой кога какво предпочита, на 375 студенти от мъжки пол били показани снимки на жени - но само глави или само тела. Предварително им се казвало, че ще гледат потенциално краткосрочно гадже или съпруга. Търсещите само флирт избирали предимно по телата, избиращите половинка разглеждали физиономиите.


От предишни изследвания е известно, че видът на женското тяло обикновено дава информация за нейната моментна плодовитост, докато лицето говори за нейната възпроизводителна способност в по-дългосрочен план.


Това и обяснява разликата в предпочитанията. Мъжете, в които накипява репродуктивна мощ, търсят партньор, който в същия момент може да "помогне" за раждането на здрав наследник.


При жените не са открити значителни разлики в предпочитанията по отношение на мъжките тяло и физиономия.


Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица ви предстои „голямо чистене“ на безперспективни планове или отношения. Ще имате достатъчно кураж за подобни кардинални решения и действия.Мнозина ще очакват пратка или документ от друго населено място. Някои ще изпратят Коледен колет с подаръци ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Какво най-често гледате по телевизията?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи