Брой 38 19.IX-25.IX. 2017

Емоции:

Гаджето - с хубаво тяло, съпругата - с красиво лице

Това показало изследване на психолози от Университета на Тексас в Остин. За да се установи кой кога какво предпочита, на 375 студенти от мъжки пол били показани снимки на жени - но само глави или само тела. Предварително им се казвало, че ще гледат потенциално краткосрочно гадже или съпруга. Търсещите само флирт избирали предимно по телата, избиращите половинка разглеждали физиономиите.


От предишни изследвания е известно, че видът на женското тяло обикновено дава информация за нейната моментна плодовитост, докато лицето говори за нейната възпроизводителна способност в по-дългосрочен план.


Това и обяснява разликата в предпочитанията. Мъжете, в които накипява репродуктивна мощ, търсят партньор, който в същия момент може да "помогне" за раждането на здрав наследник.


При жените не са открити значителни разлики в предпочитанията по отношение на мъжките тяло и физиономия.


Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен тази седмица може да ви изненада със събитие, което да има връзка с човек, с когото имате близки отношения. В някои случаи това може да има връзка с бъдещо майчинство или с раждането на дете. Изненади през седмицата ще има в града или селото, където живеете или в...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Кое във вестника предпочитате да четете?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи