Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Емоции:

Грубото държание е имитация на сила от слабохарактерни хора

Хората, които са неуверени в своите качества, се държат с грубо с другите. По този начин се опитват да повишат своето самочувствие и самооценка. Държанието им е нищо повече от имитация на сила, която има за цел да подхрани разклатеното им его.


Когато един човек е уверен в себе си, се държи добронамерено към околните. Той не използва нито силата си, нито постиженията си, за да повишава самочувствието си.


Грубостта за него би била уместна само когато някой друг злоупотребява с него. Неуверените хора се държат грубо без причина или поне не такава, която наистина провокира подобно отношение. Да, взаимоотношенията понякога наистина могат да бъдат твърде сложни, но грубостта е особено токсична.


Всеки от нас е провокиран в ежедневието да отвърне грубо, но не всеки избира да го направи. Налага се да бъдем толерантни и търпеливи, защото животът ни би се превърнал в кошмар, ако отвръщахме на всяко неприемливо поведение с грубост.


Дали когато шофираме, редим се на опашка или пътуваме с автобус, има десетки ситуации всеки ден, които подлагат търпението ни на изпитание. Грубото отношение обаче насажда цикъл на отрицателно поведение, което затруднява нашата продуктивност, щастие и здраве.


Грубостта поражда грубост. Когато хората са груби, те са по-малко мотивирани в работата си, губят енергията си в токсични мисли. Агресията по никакъв начин не им помага да постигнат живота, който искат. Нещо повече – отдалечава ги от него.


Ако искаме да сме щастливи, трябва да контролираме гневните си емоции. Изкушаващо е да ги пуснем на воля и да се освободим от тях, но последствията ще ни донесат нови дози гняв.


Нашата задача е да променим нагласата си, така че да избягваме ситуациите, които провокират гнева ни, и да бъдем по-търпеливи към грешките на другите.
Не забравяйте, че спокойствието е ключът към щастлив живот.
Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи