Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Емоции:

Има четири начина на флиртуване

Ако искате да разберете дали даден човек флиртува с вас, тогава трябва да знаете неговия стил на флиртуване.


Според д-р Джефри Хол, експерт в комуникациите, стиловете на флиртуване са четири:

- физически,

- традиционeн,

- искрен,

- учтив.


Всеки от тях е свързан със свой собствен набор от поведения, сочи скорошно изследване.


Д-р Джефри Хол, един от авторите на изследването, обяснява:„Изследователите отдавна знаят, че има различни вербални и невербални поведения, които разкриват привличането, но това е първото проучване, което показва, че различните начини за комуникация на привличането разкриват стила на флирт.


Начинът, по който флиртувате, показва много какво означава флиртът за вас.За целите на проучването хората говорят с непознати около 10 минути.„Те седяха на удобни сини столове, а наблизо имаше масичка за кафе.


Имахме помощни карти с въпроси, които да им помагат да научат повече за другия човек, като например „кое е постижението, с което се гордеете най-много?“ Тяхната цел е да поддържат разговора.След сесията всеки от тях докладва за нивото на привличане към другия, а изследователите наблюдават езика на тялото.


Класическите знаци на флирта включват накланяне напред, заиграване с предмети на масата, кръстосване на краката и кимане.Жените, които попаднат в категорията на „искрените“ флиртуващи, използват най-вече себеразкриване и фокусирано внимание, за да демонстрират интерес.


С други думи, те разкриват различни неща за себе си и се концентрират силно върху другия.


„Те се смеят и се усмихват повече и по-често показват характерния за флирта престорено свенлив поглед“.


Мъжете, които флиртуват „традиционно“, междувременно са склонни повече да се накланят напред и да показват открити пози на тялото.


Жените, които флиртуват „традиционно“, действат по-сдържано, като показват само китките си и ръцете си.


Най-трудният за разчитане флирт е „учтивият“, казва д-р Хол.


„Учтивият флирт е много разсъдлив и с уважение, но както можете да си представите, той не е очевиден за човека, към които са привлечени.


Хората, които флиртуват така, се навеждат назад, създават още повече пространство и говорят с по-равен тон.


За повечето хора това сигнализира по-скоро липса на близост, но учтивите флиртуващи го правят толкова повече, колкото повече са привлечени.“Физическият флирт прави седенето на масата и разговора най-неудобни. Хората, които го практикуват, правят по-малко комплименти на онези, от които всъщност се интересуват.


Тяхната естествена среда са партитата и нощните клубове, обяснява Хол.„Има основателна причина физическият стил да не работи в разговорна среда. Хората, които флиртуват физически, няма да отидат там. Това не е мястото, където са най-уверени.“


Независимо от стила, флиртуването на всички участници е много дискретно.


„Наистина не сме добри в това да откриваме кога хората флиртуват с нас.Но усещаме много ясно, когато не проявяват интерес.“


Причината, поради която сме толкова зле в първото, е, че хората го показват по толкова различни начини.“Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи