Брой 12 24.III-30.III. 2020

Емоции:

Има ли смисъл днес "Обичам те"?

В днешно време „Обичам те” може да се чуе на всеки ъгъл. Този „израз” се използва дори за „Здравей”. Но това знак за едно общество, което е изпълнено с това красиво чувство или точно обратното – хора, които са го забравили дотолкова, че за тях значението на тези думи не значи нищо? Този въпрос е спорен.


Когато „Обичам те” не прозвучи искрено и е казано просто ей така в забързаното ежедневие, губи своята стойност и отговора на въпроса в случая е ясен. Тези две думички изискват внимание и най-вече чувство. Когато в тях не се вложи такова, значи, че то съвсем е изчезнало накъде. Дали причината е такава, че не се учи в училище от дебелите учебници? Не се знае, но по-скоро родителите са тези, които трябва да учат децата си наистина да обичат, а не само да говорят нещо на някого без да знаят какво точно и на кого точно.


Смисъла на „Обичам те” се губи със статус във Фейсбук, в който искате цял свят да разбере, че обичате някого, като напишете статус на стената му. Това обаче е далеч от начина да покажете обичта си и по-близко до факта, че всъщност вие не влагате чувство в това, което пишете. Все пак не е там мястото. Много по-силно ще е, ако хората просто виждат вашите отношения и грижи един за друг, това как се забавлявате заедно и решавате всеки проблем. Обичта винаги си личи. А тези две думи – те звучат много по-силно, ако ги прошепнете в ухото на половинката си. Факт е, че и вие бихте се почувствали по-добре.


Ценете тези две думички и ги използвайте към този, към когото наистина имате такива чувства. В противен случай започва „Обичам те” да има смисъла на „Здравей”. Тогава, когато го казваме на човек, когото познаваме от няколко дни или тогава, когато в бързината по принуда някаква вътрешна казваме на някого, че го обичаме. Пазете тези думи, за да може в тях наистина да вложите някой ден чувства иначе се изтъркват и губят своя смисъл.Източник и снимка: secret.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Ще трябва да направите още няколко крачки напред и желаната цел ще бъде постигната. Този период е белязан за вас от изпълнението на желанията ви, но само при условие, че ще проявите достатъчно постоянство и решителност. Новите върхове са готови да ги покорите - така че всичко зависи само от в...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи