Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Разтърсващи драми:

Историята на един пропилян живот (I част)

Преди месец децата ме повикаха да гледам внучката, докато те са на почивка. Всеки ден разхождах Соня в парка, на едно и също място. Детето играеше с другите деца в пясъка, а аз седях на пейката и наблюдавах минувачите. Един ден забелязах странна двойка: и двамата бяха на възраст 60-65 години, разхождаха се бавно, постоянно нещо си говореха, а в очите им грееше блясък. Беше много докосващо. После изведнъж спряха да идват, но след известно време жената се появи. Този път бе сама, а в погледа й се четеше празнота. Веднага ми стана ясно, че нещо лошо се е случило.


Веднъж всички пейки бяха заети и тя седна на до мен. На следващия ден се срещнахме отново и този път се поздравихме. По-късно разбрах, че се казва Зоя. С времето все повече се сближавахме и веднъж новата ми приятелка ми разказа живота си. С нейно разрешение записах историята й и реших да я споделя с вас.


"Наскоро разбрах, че каквото и да правиш, винаги става това, което ти е писано. Омъжих се веднага след като завърших университета. Със съпруга ми прекарахме заедно трийсет и пет години. Той беше учен, физик. Но за съжаление, Марин цял живот боледуваше: скоро след женитбата ни му поставиха страшна диагноза и казаха, че не му остава повече от три години живот. Но той живя още тридесет и две години и преди пет години почина.


Съпругът ми работеше в един от изследователските институти и в началото на кариерата си често пътуваше в чужбина. Марин не ми позволяваше да работя и ме принуждаваше да си стоя у дома. Готвих, почиствах къщата, накратко, станах домакиня. Така излетяха няколко години. Искам да ви кажа, че когато една жена се омъжи, тя вече не принадлежи на себе си - животът й винаги е посветен на някого, и тя има много малко време за себе си и чувствата си. Но дори и това малко време може да й бъде отнето. Както се случи с мен. Първо на бял свят се появи синът ми Йордан, а после и дъщеря ми Наталия. Естествено, освен за здравето на мъжа ми, сега трябваше да се грижа и за децата. Като цяло всичко в нашето семейство беше подредено и планирано.


Марин настояваше, че трябва да си стоя у дома и да се грижа за него и децата. Така най-накрая станах истинска домакиня. Не се срещах с приятели и не общувах с никой извън къщата. Не бях огорчена, но и не изпитвах особена радост. Единственото ми развлечение беше телевизорът. От непрекъснати грижи, се състарих много рано. Изминаха години. Децата пораснаха и създаха свои семейства. След смъртта на съпруга ми все още имах една радост - разходките в парка. Там се запознах с Владимир. Той също беше самотен като мен: преди осем години бе погребал съпругата си. Заедно ходихме на кино и кафе, понякога си правехме дребни подаръци и се радвахме на срещите си като деца. Но когато синът ми разбра, че се срещам с друг мъж, ме нарече " стара глупачка", а щом съобщих на децата, че искам да се омъжа за Владимир, у дома настъпи хаос."Следва продължение:

Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи