Брой 21 21.V-27.V. 2019

Разтърсващи драми:

Историята на един пропилян живот (I част)

Преди месец децата ме повикаха да гледам внучката, докато те са на почивка. Всеки ден разхождах Соня в парка, на едно и също място. Детето играеше с другите деца в пясъка, а аз седях на пейката и наблюдавах минувачите. Един ден забелязах странна двойка: и двамата бяха на възраст 60-65 години, разхождаха се бавно, постоянно нещо си говореха, а в очите им грееше блясък. Беше много докосващо. После изведнъж спряха да идват, но след известно време жената се появи. Този път бе сама, а в погледа й се четеше празнота. Веднага ми стана ясно, че нещо лошо се е случило.


Веднъж всички пейки бяха заети и тя седна на до мен. На следващия ден се срещнахме отново и този път се поздравихме. По-късно разбрах, че се казва Зоя. С времето все повече се сближавахме и веднъж новата ми приятелка ми разказа живота си. С нейно разрешение записах историята й и реших да я споделя с вас.


"Наскоро разбрах, че каквото и да правиш, винаги става това, което ти е писано. Омъжих се веднага след като завърших университета. Със съпруга ми прекарахме заедно трийсет и пет години. Той беше учен, физик. Но за съжаление, Марин цял живот боледуваше: скоро след женитбата ни му поставиха страшна диагноза и казаха, че не му остава повече от три години живот. Но той живя още тридесет и две години и преди пет години почина.


Съпругът ми работеше в един от изследователските институти и в началото на кариерата си често пътуваше в чужбина. Марин не ми позволяваше да работя и ме принуждаваше да си стоя у дома. Готвих, почиствах къщата, накратко, станах домакиня. Така излетяха няколко години. Искам да ви кажа, че когато една жена се омъжи, тя вече не принадлежи на себе си - животът й винаги е посветен на някого, и тя има много малко време за себе си и чувствата си. Но дори и това малко време може да й бъде отнето. Както се случи с мен. Първо на бял свят се появи синът ми Йордан, а после и дъщеря ми Наталия. Естествено, освен за здравето на мъжа ми, сега трябваше да се грижа и за децата. Като цяло всичко в нашето семейство беше подредено и планирано.


Марин настояваше, че трябва да си стоя у дома и да се грижа за него и децата. Така най-накрая станах истинска домакиня. Не се срещах с приятели и не общувах с никой извън къщата. Не бях огорчена, но и не изпитвах особена радост. Единственото ми развлечение беше телевизорът. От непрекъснати грижи, се състарих много рано. Изминаха години. Децата пораснаха и създаха свои семейства. След смъртта на съпруга ми все още имах една радост - разходките в парка. Там се запознах с Владимир. Той също беше самотен като мен: преди осем години бе погребал съпругата си. Заедно ходихме на кино и кафе, понякога си правехме дребни подаръци и се радвахме на срещите си като деца. Но когато синът ми разбра, че се срещам с друг мъж, ме нарече " стара глупачка", а щом съобщих на децата, че искам да се омъжа за Владимир, у дома настъпи хаос."Следва продължение:

Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи