Брой 33 14.VIII-20.VIII. 2018

Необяснимо:

Историята на Еси Дунбар, събудила се в гроба

През 1915, 32-годишната Еси Дунбар от Северна Каролина е обявена за починала сред епилептичен пристъп. Поставят тялото ѝ в ковчег и насрочват погребението ѝ за 11:00 на следващия ден. Щели са да я погребат по-рано, но са решили да изчакат, за да може да дойде нейната сестра, която живее в съседен град.


Сестрата закъснява, идва няколко минути след като ковчегът е спуснат в гроба. Заради нея хората решават отново да го издигнат, за да може да си вземе последно сбогом. В този момент "мъртвата" Еси се изправя в седнало положение в ковчега и се усмихва на сестра си. Всички са шокирани и всички побягват - гробари, свещеници, дори сестрата на Еси. Самата Еси тича след тях. Предполагам, гледано от страни това е било комична гледка, но на ужасените хора не им е било смешно.


Еси Дунбар ще живее още доста години - умира, вече наистина, през 1955 или 1962 (източниците се разминават за годината). Ако не са били всичките тези отлагания на погребението, са щели да я погребат жива. Интересното е, че някои от съгражданите ѝ до края на живота си вярват, че тя наистина е била мъртва и се е съживила като един вид зомби, те вечно ще странят от нея.


Източник и снимка: misterika.blogspot.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен 21 март – 20 априлВ неделя ще се събудите с особено чувство накъде да вървите. Ако вярвате в интуицията си последвайте я и животът ви може да се промени към добро. В понеделник не бива да сте пасивни, дори и да сте в отпуск. Вашата управляваща планета Марс се връща отново в Козирог, а това ще с...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи