Брой 8 19.II-25.II. 2019

Необяснимо:

Историята на Еси Дунбар, събудила се в гроба

През 1915, 32-годишната Еси Дунбар от Северна Каролина е обявена за починала сред епилептичен пристъп. Поставят тялото ѝ в ковчег и насрочват погребението ѝ за 11:00 на следващия ден. Щели са да я погребат по-рано, но са решили да изчакат, за да може да дойде нейната сестра, която живее в съседен град.


Сестрата закъснява, идва няколко минути след като ковчегът е спуснат в гроба. Заради нея хората решават отново да го издигнат, за да може да си вземе последно сбогом. В този момент "мъртвата" Еси се изправя в седнало положение в ковчега и се усмихва на сестра си. Всички са шокирани и всички побягват - гробари, свещеници, дори сестрата на Еси. Самата Еси тича след тях. Предполагам, гледано от страни това е било комична гледка, но на ужасените хора не им е било смешно.


Еси Дунбар ще живее още доста години - умира, вече наистина, през 1955 или 1962 (източниците се разминават за годината). Ако не са били всичките тези отлагания на погребението, са щели да я погребат жива. Интересното е, че някои от съгражданите ѝ до края на живота си вярват, че тя наистина е била мъртва и се е съживила като един вид зомби, те вечно ще странят от нея.


Източник и снимка: misterika.blogspot.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Почти идеално време да се ангажирате с подготовката и изпълнението на сериозни планове в професионалната област. Ще започнете ново дело, разчитайки на познанията и опита, придобит по-рано. Неприятности ще имате, само ако действате безразсъдно. Освен това трябва да оставите емоциите и да устои...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи