Брой 13 31.III-06.IV. 2020

Животът какъвто е:

Изповедта на един татко: Откакто съм с бебе, жените ми се лепят

Бащинството се оказа секси. Не е имало момент през целия ми скапан живот, през който да съм се радвал на толкова голям женски интерес. Никога не ме е бивало с жените, но сега те са навсякъде около мен.


Каква е причината за тази внезапна привлекателност? Да не би петната от повръщано да карат очите ми да изпъкват? Едва ли. Причината е в него.


Нямах представа, че хората се радват толкова много на бебета. Преди да стана баща, бебето бе нещо, за което говорех със свито сърце, защото то щеше да съсипе всички шансове за нещо друго. Мислех, че така става при всички. Но сгреших. Ако излезете навън с бебето си, ще ви обградят множество доброжелатели. Дори съм се запасил с няколко основни отговора, които да покажат обичта ми към него. Момченце е. Почти на два месеца. Има очите на майка си. Не, обикновено не е толкова спокоен. Ярко жълто, мирише ужасно, благодаря, че попитахте.


Между другото, този слинг е страхотен. Поставяте бебето в него, то автоматично заспива и можете пак да използвате и двете си ръце. Миналият уикенд жена ми отиде на фризьор. Това беше най-дългият период от време, който съм прекарвал насаме с моя син, без да има някой наоколо, на който мога да разчитам. Бях малко притеснен.


Въпреки това, след като го оставих в слинга, можех да правя нещо. Успях да измия чиниите, да направя торта и пак да измия след себе си, докато тя се прибере. Това беше страхотно. Чувствах се като звезда от реклама за тампони, готова да скочи с парашут или да участва в рафтинг спускане. Накратко казано – хвала за слинга.


Разходката с бебчо само засили гордостта ми от това колко добър татко съм станал. Всичко, което някога съм искал, е да излизам с моето семейство и синът ми да спи върху мен. Иска ми се да го правя по-често. Когато не съм с него ми липсва тежестта и топлината му, звуците от дишането му.


Винаги съм бил нетърпелив за следващия етап от развитието на сина ми. Нямам търпение да видя усмивката му или да го чуя да говори, да го накарам да ми направи чаша чай, или да внесе пари в пенсионния ми фонд. Но сега - точно в този момент, докато пиша това с едната си ръка на телефона, докато той е сгушен в гърдите ми - искам времето да спре. Искам той да остане точно така завинаги.


Това няма как да стане, разбира се. Първият му набор от дрехи вече са му малки, което всъщност ме натъжава повече, отколкото очаквах. Скоро ще стане голям и за слинга и прекалено тежък за носене. Скоро няма да иска да спи върху мен. Скоро ще трябва да се науча как да бъда баща на дете, което постоянно щъка наоколо.


Започвам да разбирам какво е да си родител. Ще продължавам да улавям моментите отново и отново, само за да наблюдавам безпомощно как те се измъкват между пръстите ми. Ще бъде трудно, нали?Източник и снимка: iconomist.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Скъпи Овни, през вашия месец ще станете по-уверени и решителни, ще можете да проявите най-добрите си качества.Още през първата десетдневка на месеца ще усетите прилив на сила и енергия. До 19 април Слънцето е във вашия знак, затова не се съмнявайте в успеха, звездите ще ви подкрепят във всяка...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи