Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Емоции:

Къде ти е бил акълът, приятелю, когато си казвал онова заветно „Да“ в църквата?

Чета ежедневно в интернет за това колко често хората си изневеряват. Независимо какви обети са си дали и колко пъти са се подписали в документите за гражданския си брак. Като се замисли човек – това е една хартийка. Хартийка, която уж ни прави съпрузи и съпруги. Уж ни прави едно. Но това всъщност действително ли е? Сватбеният купон минава, меденият месец и той, нежност, ласки, еуфория... Колко ли ще трае? Три месеца? Шест месеца? Девет?


Една сутрин се събуждаш и жената до теб ти е чужда. Няма я тръпката вече. Няма го дивия секс направо от вратата. Няма го желанието да ѝ правиш изненади, да я заведеш далеч от суматохата на големия град, да ѝ купиш подарък. Какво остава за вечеря на свещи?! Абсурд!


Сега пред теб стои друг проблем – как да се измъкнеш от капана, в който сам си попаднал. Вече имате деца, те се нуждаят от грижите ви като родители. Трябва да им помагаш да си решават задачите по математика и да ги изпитваш по биология. Трябва да си баща за пример, а на теб въобще не ти е до това. Ти искаш да се излегнеш на дивана в хола и да потънеш в размисли за славното минало, а защо не и да подремнеш за десетина минутки?!


Ах, какво стегнато тяло имаше тя, преди да ти роди близнаци! Ах, каква купонджийка беше и как те желаеше нон-стоп, докато бяхте млади! Ах, каква страхотна баница ти правеше за благодарност след поредната бурна нощ, а сега готви само за дечурлигата и на всичко отгоре те изяждат всичко, понеже са едни малки змейове!


Ах, ах, ах! Къде ти е бил акълът, приятелю, когато си казвал онова заветно „да“ в църквата и си променил живота си завинаги. Обърнал си го с краката нагоре. Дори и да съжаляваш – от подобно положение за съжаление рядко има повече от един изход. Раздяла.


сватба

Снимка: Thinkstock


Ето какво правиш. Тактиката ти ми е ясна. Първоначално не предприемаш нищо, траеш си, караш на автопилот година-две-три, докато с едно око заглеждаш мадамите по улиците. После отваряш и другото око. После започваш да подсвиркваш след тях и да сънуваш мокри сънища през вечер, докато жена ти се чуди защо не я поглеждаш.


После тя си намира любовник и ти я обвиняваш. Ставаш лют като червен пипер, когато ти сложат рога! Знаеш, че вината е твоя, но въпреки това беснееш. После се правиш на предаден. Ударът по мъжкото ти достойнство те е разклатил. Принцесата от мечтите ти вече е грозна жаба и ти я презираш в червата!


сватба

Снимка: Thinkstock


Искаш развод. Получаваш го. Разреваваш я. Събираш си багажа. Напускаш дома си. Изоставяш децата си. Започваш да плащаш издръжка, която е смешна сума в сравнение с почивките до Бали, които новата ти любовница изисква, за да не те зареже на мига. С нея ти е рай – макар да е временно.


И така. Докато не остарееш съвсем. Сам. Разорен. Извини ме, ако съм те сдухал. Просто се опитах да те накарам да прогледнеш. Просто се опитах да ти спася брака.


Автор: Росен Карамфилов

Източник: edna.bg


Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи