Брой 3 15.I-21.I. 2019

Здраве и красота:

Как да остаряваме красиво (и да се чувстваме перфектно в кожата си)

Голяма част от нас, жените, възприемат остаряването като нещо лошо, което трябва да се избягва на всяка цена. Козметичните рекламни кампании допълнително ни внушават, че младостта е изключително ценна и можем да забавим времето с помощта на скъпи процедури, кремове, серуми и какво ли още не. Ако погледнем кориците на списанията ще видим жени на 40 или 50, чието лице е ретуширано с фотошоп, а посланието гласи, че можем да изглеждаме така ако използваме еди-кой си крем. Илюзията за вечна младост поддържа бизнеси за милиарди.


И някъде там – сред манипулацията, изкуствено наложените ценности, изгладените лица по списанията и хилядите кремове – стои всяка една от нас. Естествена, нормална, с несъвършенства и да – остаряваща с всеки един ден. Истината е, че можем да остаряваме красиво само ако приемем колко нормално и прекрасно е това. Остаряването е неизбежен процес, който не можем да контролираме, но можем да приемем и обикнем, заедно със собственото си Аз.


Има няколко много важни неща, които трябва да знаем за това какво означава да остаряваме красиво, които трябва да въплътим в живота си ако искаме да бъдем щастливи в собствената си кожа и да не съжаляваме за нито един миг!


Яжте красиво

Никога не е късно да започнем да се храним красиво – със здравословна, цветна, искряща от жизненост храна. Обогатете диетата си с храни, богати на антиоксиданти. Те неутрализират свободните радикали и оксидативния стрес. Приготвяйте здравословна храна вкъщи и избягвайте да се храните с преработена и пакетирана храна.


Движете се красиво

Движението стимулира кръвообращението, в следствие на което се чувстваме тонизирани, жизнени, пълни с енергия. Когато се чувстваме така ние сияем. Няма значение на каква възраст сме, а как се чувстваме, нали? Много 20-годишни жени, които прекарват времето си в ленност и липса на движение, нямат никаква енергия и мотивация. Всичко е в енергията, а колкото повече се движим, толкова повече енергия ще имаме, тъй като ще поддържаме мускулите си активни и тонизирани.


Красив ум на всяка възраст

Намерете онова нещо, което провокира ума ви и не спирайте да се развивате. Намерете ново хоби, започнете да учите нов език, провокирайте се с нестандартна креативна дейност, запалете се по салса или просо четете книги, които стимулират интелекта ви. Едно от най-ценните неща, които идват с остаряването е свободата от това какво мислят другите и какви са очакванията им, както и мъдростта и красивия ум. Насладете му се!


Обичайте красиво

Не на последно място, нека кажем нещо за връзките. Те са наистина важни за нас, жените. Когато връзките ни са хармонични, удовлетворяващи, подкрепящи – това ни дава енергия и вътрешен покой. С възрастта разбираме какво е истински важно – да спрем да обвиняваме родителите си, да се научим да обичаме истински партньора си, да подкрепяваме връзките си с приятелите, да обичаме безусловно децата си. Нека завършим с един прекрасен цитат на една от най-красивите цени в света Моника Белучи: „Какво ще правя, когато остарея и отражението в огледалото не ми харесва? Ще правя като майка ми – ще се оглеждам в децата си.“


Източник и снимка: ilady.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Тази седмица е по-добре да не се поддавате на съмненията и да не се опитвате да промените това, което не можете да контролирате. По-добре е да пестите енергия и да се подготвяте за важни събития, които предстоят да се случат. Много е важно да бъдете предпазливи, да не бързате да вземате решен...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи