Брой 21 21.V-27.V. 2019

Здраве и красота:

Как да похапвате през деня, без да пълнеете: 9 съвета

Начинът, по който похапвате между храненията, е изключително важен, когато искате да поддържате здравословно тегло. Той влияе не само върху фигурата, но и върху цялостния тонус и настроението ви. Смутитата далеч не са най-здравословната закуска през деня, пише Bright Side.


1. Закусвайте бавно.

Дори когато похапвате между основните хранения, правете го бавно. Насладете се на всяка хапка. Разтегнете процеса на хранене. Опитайте да отделите 10 минути само за закусване и не се разсейвайте от други фактори – телевизия, компютри, разговори с колеги.


2. Изберете правилното време.

Най-доброто време за похапване е между 12 и 17 часа. Закуските в това време не само ще предтвратят преяждането, но и ще помогнат да ограничите нездравословните избори. Често нездравословните закуски между храненията са причина за излишните килограми.


3. Избирайте печено, вместо пържено.

Плодовете и зеленчуците са полезни, но не под всяка форма. Например, има огромна разлика дали картофите са печени, или пържени. И макар печеното да е здравословно, често се пече в олио, а претопленото растително масло не е особено полезно.


4. Не яжте на бюрото.

Да хапвате между другото, докато работите, особено без да контролирате порциите, е опасно. Отвореният пакет бисквити пред компютъра може да изчезне неусетно, докато работите върху спешна задача.


5. Правете здравословни избори.

Докато колегите ви пият кафе със сладки, вие може да изберете чай без захар, и да го комбинирате с пресни или сушени плодове.


6. Яжте повече фибри и млечно-кисели продукти.

Ако работите седяща работа, яжте повече фибри и млечни продукти, които да помогнат на червата ви да се справят с недостатъчната активност. Добър източник на фибри са всички плодове и зеленчуци, пълнозърнестият хляб и триците.


7. Опитайте трици.

Започнете да добавяте трици към закуските си. Те насищат бързо и намаляват холестерола. Можете да слагате по малко трици в смутито, да ги поръсвате върху салатите или примесвате към изварата. Но не яжте по поече от 30 грама на ден и се уверете, че пиете достатъчно вода.


8. Не изпивайте калорите си.

Висококалоричните напитки като сокове или смутита няма да ви заситят за дълго време и вероятно ще надхвърлят лимитите на препоръчителните калории и захар за деня.


9. Приготвяйте си закуските вкъщи.

В магазините и заведенията за бързо хранене рядко ще намерите нещо здравословно в готов вид, затова е най-лесно да грабнете десертното блокче и да тичате обратно на работа. Ако обаче си приготвите нещо вкъщи, например здравословни бисквити или снакс, сушени във фуната банани или ябълкови резени, ще имате повече контрол върху съставките, които консумирате и по-малко ще се изкушавате да си купите нещо нездравословно.Източник и снимка: obekti.bg
Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи