Брой 14 07.IV-13.IV. 2020

Необяснимо:

Как думите стават заклинания и променят живота ни

Как говорим? Какви думи казваме? Как тези думи оформят ежедневието ни? Как се превръщат в програми? Как се неутрализират от силата на противоречивия поток на мислите ни? Как думите придобиват силата на заклинания? Какво е заклинателна дума?


Как говорим?

Според вселенските учители всяка изречена дума се озовава в едно от шест енергийни полета на различни нива. Попадайки там, думите оформят ежедневието ни, както и целия ни житейски път. Думата носи материален заряд и формира полето на живота ни. Тя може да е силна и смела или слаба и нещастна, носеща заряда на пораженческото мислене.


Зарядите на думите заедно образуват енергийния фон както на човека, така и на целия дом и обитателите му. Тази програма започва да действа с първата изречена дума от малкото дете и преминава през целия ни живот.


Всеки от нас живее в програма с огромно количество думи, които в голямата си част са твърде противоречиви. Думите ни са свързани главно с нашите човешки очаквания и искания. А всяка от тях натиска Enter на компютъра и създава програма. Целенасочена и силна, или слаба и неосъществима.


Какво се случва, когато говорим?

Веднъж изречена, всяка дума попада в едно от шестте полета, в зависимост от смисъла и силата на енергията, която влагаме в нея. Това е процесът на житейския път. Този процес определя силов и успешен ли ще е животът ни или труден, тромав и изпълнен с недоволство. Самият поток на думите е свързан основно със задачите, които сме си поставили преди да дойдем тук на Земята за този живот. И този поток на думите се наслагва хоризонтално и оформя живота ни.


Когато думите са слаби, неуверени, несигурни, това говори за ниско поле и слаба енергия. И трудно се осъществят очакванията ни. Когато потокът е хармоничен и спокоен, тогава всяка дума излиза от душата ни. Енергийният канал е чист, лек и приятен. Енергията – обаятелна и красива, а животът ни – спокоен и осъществителен. Енергията се плъзва около нас и ни обгръща с воала на любовта, успеха и силата. Погледът е ясен и това прави процеса точен и минимизира грешките. Говоря за идеалния вариант, който е доста труден, когато живеем във вихъра на многобройни страсти, но пък е добра цел. Много често думата „хармония“ придобива почти порочен смисъл, ако се използва като лозунг, добро пожелание, а не като естествена реалност. Но не е невъзможна.


Следващият и най-важен проблем са


противоречивите думи.

Днес те са силни, уверени и готови за реализация. Но… след няколко часа потокът се разколебава, увереността изчезва или се забавя. И започваме да търсим обиколни пътища или да се отказваме от дадената програма, която сами сме създали. И понеже думите не се губят, те не си отиват, започва наслагване на дума върху дума, което води до сблъсък на дума в дума. Тогава се получава ефекта „обратен старт“, в който човек по-бързо или по-бавно се изтощава от колосалната загуба на енергия като следствие от този постоянен сблъсък и заживява само в мечтите си с минимална възможност за реализация.


Думата и силовото изразяване

Този процес е доста заповеден и агресивен, най-често присъщ на хора, които не говорят, а заповядват. А думата е жена – тя е с изцяло женска енергия, а жената, женският дух, не обича заповеди. Което, за съжаление, не означава, че силата на агресията няма да я подчини. Този процес е подчинителен. И думата на жертвата губи обаянието си и става тиха и уплашена.


Човекът, попаднал под заповедни и агресивни въздействия, губи своята индивидуалност и се превръща в плахо и зависимо същество. Агресивните хора са доста трудни и те самите са изпълнени с комплекси и огромен хаос. Но силата подчертава надмощието им. Виждали сте неведнъж такива хора. Те всъщност са много нещастни, защото тази противоречива, силова енергия буквално ги захлупва, което с времето напред и ситуациите изхабява привидно устойчивата дума и правят човека доста слаб и опасен.Думите със силата на програми

и как думата става програма Както казах, почти всяка дума влиза на определено енергийно ниво, определена програма на мисловното енергийно поле. Думите ни се записват в различните полета и силата е в количествения превес – позитивното може да занули негативното и обратото. Това от своя страна е отново изборът, който ежедневието формира в нас. И, ако си буден, можеш да го видиш и усетиш и промениш. Променяйки думите, ние променяме естествено живота си, защото започваме да акумулираме енергията от по-високия източник и това плавно променя ежедневието ни. Стига да има елемента на постоянство в думите, които изричаме.


Но, за съжаление, със същата сила можем да паднем и в по-ниско поле, ако задържим потока на нехармонични, уплашени, недоволни и нещастни думички.


Но трябва да кажем, че процесът с изречените думи е форма на изпитание, силно кармичен, което го прави с еволюционна значимост. Така че човек трябва да се научи да говори, да използва думичките правилно. Това от своя страна оформя и програмата на живота ни. И така се образува дума-програма.


Дума-дрънканица

Тези думи също са изключително важни, защото те могат да покажат както позитивни искания на духа, така и лоши, изразяващи събран гняв, обида, завистливи думи. Защо? Защото думите дрънканици се изразяват, когато сме отпуснати, спокойни, лежерно отваряме душата си пред близки хора, не се срамуваме или страхуваме.


Това е подсказката, така да се каже, за една посока за очаквания, които сме приспали, а в друга посока – на гняв и недоволство. Тук, ако си повишим вниманието, може да разберем какви ветрове обладават мисловните ни процеси и да ги променим.


Защо не се случват програмите, които си програмираме?

За да се случи една програма, тя трябва да бъде изказана на глас силно, ясно и точно. Този категоричен тон говори за готовност, толкова необходима за осъществяване на мечтите ни. Готовността е основата на пътя на реализацията. Ако сме готови – ще стане. И тук е завръзката или развръзката. Изречените думи от нас са постоянна величина или са моментни. И след разколебаването започват да се появяват всякакви сложни паразитни файлове.Източник и снимка: jenatadnes.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вие сте в добра физическа форма, но има много задачи и отговорности, които трябва да бъдат изпълнени. Не прекалявайте с работата, защото това може да доведе до преумора. Венера и Марс ви помагат ви да изразявате по-лесно идеите и възгледите си, да кажете как се чувствате и какво ви притеснява...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи