Брой 21 26.V-01.VI. 2020

Емоции:

Как изречението "Искам да остана сама" спаси връзката ми

Когато говорим за любов, малко са късметлиите, които получават своето "и заживели щастливо до края на дните си" от първия път. А отделно има и такива, които намират сродната си душа, но го осъзнават със закъснение. В трети случаи пък двама души си "дават почивка", но тя продължава далеч по-дълго от очакваното и впоследствие никога не свършва.


Но нека не забравяме, че някои сюжети имат хубав край. Дори в началото и в средата да не са съвсем розови. Раздялата не е непременно нещо лошо и не във всички случаи е окончателна.


връзка любов

Снимка: iStock


Вижте признанията на седем анонимни жени в нашата галерия, които ще ви поднесат скромна порция храна за размисъл.


<p data-verified=


"С настоящия ми съпруг решихме да си починем един от друг в началото на нашите взаимоотношения. Преди да го срещна, бях дълго време сама. Харесваше ми да се срещам с нови хора и да излизам на първи срещи. Не бях готова да "хвърля котвата" и да бъда само с един човек. Имах нужда от лично пространство и му казах, че искам да остана сама, защото си мислех, че връзката ни ще бъде скучна и предвидима. След няколко седмици обаче осъзнах, че сигурността и спокойствието не са нещо непременно лошо."


<p data-verified=


"Имах чувството, че партньорът ми ме отдалечава от приятелския ми кръг. Той имаше нужда от мен и аз се чувствах отговорна да се грижа за неговия социален живот. Напрежението обаче ми дойде вповече. Затова един ден просто му казах, че е време да се погрижи за себе си. Бяхме разделени за 3 седмици и това беше най-доброто нещо, което можеше да ни се случи. Партньорът ми разбра, че не съм му крайно необходима. Така и двамата успяхме да разберем, че прекрасно се допълваме."


<p data-verified=


"С партньора ми имахме много индивидуални проблеми. Решихме да се разделим, за да ги разрешим поотделно. През това време дори излизахме с други хора, но и двамата не искахме да се задълбочаваме. След един месец просто взаимно осъзнахме, че си принадлежим и не можем един без друг."


<p data-verified=


"С мъжа ми бяхме заедно още от гимназията. След дълги години, прекарани заедно, осъзнахме, че имаме нужда да преоткрием себе си и да преследваме целите си. Освен това имахме проблеми с комуникацията, които бяха причина за жестоки конфликти. Раздялата ни ни помогна да си припомним защо се влюбихме един в друг и че пълноценната връзка изисква много работа и търпение."


<p data-verified=


"Бяхме заедно през студентските години. Когато дойде време да говорим сериозно за задълбочаване на връзката ни, той никак не изглеждаше като мъж, който е готов за такава сериозна крачка. Затова и двамата решихме да продължим да преследваме целите си поотделно. След месеци отново се събрахме и се оказа, че през това време не сме спирали да мислим един за друг. Днес нямам съмнение нито в лоялността му, нито в искреността на чувствата му."


<p data-verified=


"След 2-годишна връзка получих предложение за брак. Сватбата беше планирана и насрочена, но решихме да я отменим почти в последния момент и да си дадем почивка. Измина почти година. През това време продължихме да комуникираме, като тайно се надявахме някога пак да си дадем втори шанс. След много разговори и признание се събрахме отново и сме по-щастливи отвсякога."


<p data-verified=


"Бяхме заедно само от 6 месеца, а нещата започнаха да се развиват прекалено бързо. Не бях готова за тази крачка все още и реших, че е най-добре да прекратя отношенията ни. След 6 месеца осъзнах какво изгубих и колко бях щастлива. Почти паднах на колене пред него и го помолих да ме приеме обратно в живота си, защото е най-хубавото нещо, което ми се е случвало."Източник и снимки: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – През тази седмица ще положите много усилия в работата, ако обаче сте решителни и креативни, резултатът със сигурност ще зарадва. Сега е по-добре да мислите по-малко за покупки и придобивания, в противен случай бюджетът ви може да се пропука по шевовете. Опитайте се да защитите възгледите си п...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи