Брой 29 17.VII-23.VII. 2018

Емоции:

​Как се спасява бракът на косъм

Доскоро сте се наслаждавали един на друг, но изведнъж споровете са зачестили, а след тях са се натрупали стаени обиди и цял куп неизказани недоволства. Защо някога силната и щастлива връзка започва да се къса по шевовете? И има ли начин да я спасите, дори и с партньора ви да сте на границата на раздялата?


На първо място е необходимо да осъзнаете каква е причината да се отчуждите. Най-често мъжът и жената в една връзка се карат по няколко повода: единият партньор е престанал да слуша другия, да му обръща внимание, да се съобразява с мнението му. Не бива да обвинявате половинката си за всички беди и проблеми, защото в една връзка отговорните са винаги двама. За да спасите отношенията си от крах, трябва да се вгледате в себе си и честно да си отговорите на въпроса къде лично вие грешите, защо се е стигнало до крах и как да действате, за да спасите връзката си.


Помнете, че конфликтната ситуация между един мъж и една жена е плод на проблем във взаимоотношенията им. И той може да се разреши, само ако между тях са останали чувства и желание да съхранят семейството си. Ако отговорът е положителен, запретнете ръкави и използвайте всички методи, за да спасите връзката ви, която се е оказала на ръба.


Непременно поговорете спокойно за всичко, което ви дразни и тормози. Ако ви е невъзможно да говорите нормално, но имате желание да разберете партньора си, може да прибегнете до помощта на психолог.


Има различни начини да върнете искрата и да събудите чувствата между вас – романтична вечеря, разходка в парка, съвместна ваканция на екзотично място. Ако двамата винаги сте мечтали да скочите заедно с парашут или да полетите с въздушен балон – не се колебайте да го направите – съвместните екстремни преживявания, съпътствани от положителни емоции, засилват чувството на сближаване.


Според психолозите има няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да спасите семейството си:


Бъдете откровени с партньора си. Това не означава, че трябва веднага да му разкриете всичките си тайни. Но откритостта ще ви помогне по-добре да се разберете един друг.


Трябва ясно да си представите какви искате да бъдат взаимоотношенията ви и да споделите желанието си с партньора.


Приемете го такъв, какъвто е, уважавайте мнението му, зачитайте го като личност – нали именно затова сте решили да споделите живота си с него.


За да спасите връзката си, и двамата трябва да си го поставите за цел – това е общо дело. Ако единият се откаже – край.


Научете се да решавате проблемите си по мирен път. Свикнете да изразявате недоволството си спокойно и обосновано. Правете компромиси, но разумни и с мярка, за да не почувствате като жертва.


Не отлагайте решаването на проблемите си, надявайки се да отшумят. Колкото по-бързо ги обговорите, толкова по-добре.


Изслушвайте половинката си, но не механично, а с разбиране.


Научете се да се извинявате и да прощавате.


Не му отказвайте безпричинно секс.


Планирайте съвместния си живот дългосрочно и споделете с партньора си своите планове.


Източник и снимка: mila.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен това ще бъде седмица, в която ще се концентрирате към стриктното изпълнение на вашите планове и задачи.Сега обстоятелствата ще работят във ваша изгода и вие ще трябва максимално да се възползвате от тях.Вероятно точно през тази седмица ще направите важни планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи