Брой 47 21.XI-27.XI. 2017

Разтърсващи драми:

Как спасих дъщеря си от рак (II част)

Трябваше спешно да заминем, но не успяхме. На фона на химиотерапията и влошените изследвания, се прибави и двустранна пневмония. По чиста случайност избегнахме белодробна едема. За да не се прекъсва лечението, беше решено да се започне курс с радиационна химиотерапия. В същото време в града ни докараха мощите на изцелителя Пантелеймон. И ние, разбира се, отидохме да им се помолим. Чакахме в продължение на 9-11 часа и накрая ни допуснаха да влезем в храма без да говорим: на 5 години дъщеря ми тежеше 11 килограма и беше без коса. Когато стигнахме до ковчега, изведнъж Алекс започна да се отдалечава. В този момент изпитах досада, гняв, болка. Не знаех какво да правя, но един от послушниците се приближи към нас и протегна ръце към моето момиче. Взе ръката й много внимателно, без да докосва катетъра и я приближи към ковчега. Замръзнах: дъщеря ми смирено, сякаш и друг път беше правила това, докосна устните си, после челото и гърдите, и се прекръсти. Монахът се усмихна.


На следващия ден отидох да взема анализите и епруветка с туморни клетки, за да ги занеса с мен в Израел. Взех документите от лекарката и си тръгнах. Но на входа на болницата лекарката ме застигна, хвана ме за ръката и каза: Юлия, видяхте ли резултатите ?! Разбираш ли какво означават те? Гледах я с недоумение. Дори не прочетох доклада, какво би могло да се промени там? Но лекарката продължаваше да тика анализите в лицето ми: "Дъщеря ви няма рак !!! Има доброкачествен тумор! ". Бях зашеметена. Едва стигнах до изхода на Института и завих от болка. Моето момиче преживя химиотерапии, облъчваха я, рязаха я, заразиха я с хепатит В, а тя нямаше рак! Сякаш цялата ми кръв се отегли от тялото. За да бъдем сигурни, решихме да заминем в Израел и там да потвърдят диагнозата. Беше много страшно да си в чужбина сама с болно дете. Чрез интернет успях да се свържа с няколко майки от Израел, които изразиха желание да ме подкрепят, докато съм с дъщеря си в тяхната страна.


Бяхме лекувани в болница "Шнайдер" в Петах Тиква. Израелските лекари потвърдиха, че детето ми няма злокачествен тумор и не е било необходимо да се облъчва и да се вливат в нея четири курса химиотерапия. Но операцията, разбира се, беше задължителна. И не една, както искаха в Русия, а две: трябваше да се изреже туморът от гръбнака, а след това да се почисти гръдния кош. Повече от 12 часа обща анестезия за малко дете! Преди операцията ме пуснаха при дъщеря ми, а тя тихо заспа в ръцете ми, докато разказваше на лекарите за котката Ириске. На всеки половин час докторът излизаше от операционната зала и казваше "Добре е!". И така девет часа. Когато всичко свърши, попитах, кога ще мога да видя дъщеря си. Операцията се състоя в неделя вечер. А в четвъртък вече плувахме в морето. И това след толкова сложна операция на гръбначния стълб. После отлетяхме за няколко седмици вкъщи - трябваше да подпиша номера за печат, защото продължих да работя. Втората операция продължи 5-6 часа. След нея на Алекс й се затвори лявото око, тъй като туморът беше проникнал и обхванал нервния възел. Лекарят каза: "Може би някой ден ще се отвори. При децата всичко бързо се променя, не се разстройвате." Но аз и не бях разстроена. Какво значение имаше, че нямаше коса и едното й око е затворено? Най-важното беше, че детето ми оцеля.


Днес Алекс успешно завърши ВУЗ, пише разкази, работи - като цяло се радва на живота. Очите й се отвориха, хепатитът е в ремисия, остатъците от тумора не растат. Да, момичето ми винаги ще бъде изложено на риск. Но ние спечелихме главната битка. Сега аз помагам на семейства, които са изправени пред същите проблеми: събирам пари, консултирам се с родители, и съм попечител на Фондация "Настенка" в Онкологичния изследователски институт. Тези събития не минаха без следа: имам много страхове и пия антидепресанти. Но всеки ден ми дава сили мисълта, че дъщеря ми е с мен. Повечето хора приемат своите близки за даденост, а аз - за най-великото чудо.


Първа част четете тук:

Източник и снимка: passion.ru

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица ви предстои „голямо чистене“ на безперспективни планове или отношения. Ще имате достатъчно кураж за подобни кардинални решения и действия.Мнозина ще очакват пратка или документ от друго населено място. Някои ще изпратят Коледен колет с подаръци ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Какво най-често гледате по телевизията?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи