Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Любов и секс:

Каква сексуална личност сте? Разкрива Трейси Кокс (II част)

Случаите на несъответстващи сексуални личности са сред най-често срещаните проблеми, с които се занимават терапевтите - и това е нещо, което в крайна сметка може да разруши най-добрите отношения.


Проблемът е, че не е лесно веднага да забележите сексуалността на партньора в ранния етап на отношенията. Актът на влюбването стимулира сексуалното желание на хората с ниско либидо и прави двойките по-смели.


В същото време онзи, който търси тръпката, е доволен от "обикновен" секс, защото има високи нива на хормоните на любовта.


Едва когато те се понижат, ще получите истинска представа за естественото сексуално желание и личност на партньора ви. Терапевтите днес смятат, че ако знаете какво възбужда вас и партньора ви сексуално, това е жизненоважна улика, която помага да се съхранят нещата в дългосрочен план.


Австралийският секс терапевт, Д-р Сандра Пертот, дори е идентифицирала 10 вида либидо или "сексуални личности". Тях представя друга известна сексоложка – Трейси Кокс, която дава и съвети на тези, които разпознават себе си или своя партньор в тях.


Намерете своята, идентифицирайте партньора си и ще имате уникална представа за вида на секса, който ще продължи да интересува и двама ви в дългосрочен план.


В първата част на материала се спряхме върху пет от сексуалните личности, ето кои са останалите.


Зависимият

Сексът е нещо, което намирате за толкова привлекателно, че е трудно да се контролирате. Той ви контролира, а не обратното, и затова сте склонни да изневерявате.


Най-правилната стъпка: Бъдете конкретни за това, което очаквате от тях (може да се съгласите за порно, но не на заснемане на секса например). След това насочете тяхната енергия и ентусиазъм към други страсти.


Правете секс по-често, но за по-кратко, и се уверете, че тяхната техника е идеална за вас, за да бъде удоволствието възможно най-голямо.


Стресиран

Сексът е тревожен. Чувствате се под натиск да изпълнявате и се притеснявате, че сте неадекватни.
Идеалната стъпка в този случай: Накарайте ги да говорят за причината, пораждаща безпокойството. Родители, които виждат секса като нещо мръсно? Някой/някоя бивш/а, сринал/а самочувствието им?


Изговорете всичко и изсипете сексуални комплименти. Бъдете внимателни с новите предложения в леглото, тъй като този тип не оценява сексуалните изненади.


Незаинтересован

Сексът носи малко удоволствие и рядко го желаете. Това може да е резултат от тревожен секс, който потиска всяко естествено желание.


Как да се постъпи в тази ситуация: Разговаряйте за всички травми от миналото и потърсете различни начини, за да събудите сексуалното желание.


Това включва работа през различни етапи, при които се докосвате по не-сексуален начин, а след това сексуално, като давате обратна връзка за всяко докосване на всяка част от тялото си.


Откъснат

Сексът е добър, но различни фактори отнемат вниманието и ви отблъскват. Работата, напрежението, проблемите означават, че емоционално се оттегляте от партньора си и от секса.


Идеалният ход в тези случаи: Задаването на „срещи за секс“ работи добре за този тип, както и чувствените неща преди секс. Това им помага да се съсредоточат.


Помислете за най-малко две нови идеи всеки месец относно нещата, които искате да опитате. Колкото повече усилия правите, толкова по-вероятно е да ги примамите далеч от нещата, които ги разсейват. Обичайният секс няма да постигне това.


Компулсивен

Сексът е добър, само ако следвате определен ритуал. Фетишистите попадат в този тип. Това е егоистичен секс, който има малка връзка с партньора ви.
Как правилно да постъпите в тази ситуация: Някои двойки прибягват до ритуал, ако това е приемливо, а други опитват терапия (която работи, само ако човекът с фетиша иска да се отърве от него).


Източник и снимка: tialoto.bg
Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи