Брой 8 20.II-26.II. 2018

Любов и секс:

Каква сексуална личност сте? Разкрива Трейси Кокс (II част)

Случаите на несъответстващи сексуални личности са сред най-често срещаните проблеми, с които се занимават терапевтите - и това е нещо, което в крайна сметка може да разруши най-добрите отношения.


Проблемът е, че не е лесно веднага да забележите сексуалността на партньора в ранния етап на отношенията. Актът на влюбването стимулира сексуалното желание на хората с ниско либидо и прави двойките по-смели.


В същото време онзи, който търси тръпката, е доволен от "обикновен" секс, защото има високи нива на хормоните на любовта.


Едва когато те се понижат, ще получите истинска представа за естественото сексуално желание и личност на партньора ви. Терапевтите днес смятат, че ако знаете какво възбужда вас и партньора ви сексуално, това е жизненоважна улика, която помага да се съхранят нещата в дългосрочен план.


Австралийският секс терапевт, Д-р Сандра Пертот, дори е идентифицирала 10 вида либидо или "сексуални личности". Тях представя друга известна сексоложка – Трейси Кокс, която дава и съвети на тези, които разпознават себе си или своя партньор в тях.


Намерете своята, идентифицирайте партньора си и ще имате уникална представа за вида на секса, който ще продължи да интересува и двама ви в дългосрочен план.


В първата част на материала се спряхме върху пет от сексуалните личности, ето кои са останалите.


Зависимият

Сексът е нещо, което намирате за толкова привлекателно, че е трудно да се контролирате. Той ви контролира, а не обратното, и затова сте склонни да изневерявате.


Най-правилната стъпка: Бъдете конкретни за това, което очаквате от тях (може да се съгласите за порно, но не на заснемане на секса например). След това насочете тяхната енергия и ентусиазъм към други страсти.


Правете секс по-често, но за по-кратко, и се уверете, че тяхната техника е идеална за вас, за да бъде удоволствието възможно най-голямо.


Стресиран

Сексът е тревожен. Чувствате се под натиск да изпълнявате и се притеснявате, че сте неадекватни.
Идеалната стъпка в този случай: Накарайте ги да говорят за причината, пораждаща безпокойството. Родители, които виждат секса като нещо мръсно? Някой/някоя бивш/а, сринал/а самочувствието им?


Изговорете всичко и изсипете сексуални комплименти. Бъдете внимателни с новите предложения в леглото, тъй като този тип не оценява сексуалните изненади.


Незаинтересован

Сексът носи малко удоволствие и рядко го желаете. Това може да е резултат от тревожен секс, който потиска всяко естествено желание.


Как да се постъпи в тази ситуация: Разговаряйте за всички травми от миналото и потърсете различни начини, за да събудите сексуалното желание.


Това включва работа през различни етапи, при които се докосвате по не-сексуален начин, а след това сексуално, като давате обратна връзка за всяко докосване на всяка част от тялото си.


Откъснат

Сексът е добър, но различни фактори отнемат вниманието и ви отблъскват. Работата, напрежението, проблемите означават, че емоционално се оттегляте от партньора си и от секса.


Идеалният ход в тези случаи: Задаването на „срещи за секс“ работи добре за този тип, както и чувствените неща преди секс. Това им помага да се съсредоточат.


Помислете за най-малко две нови идеи всеки месец относно нещата, които искате да опитате. Колкото повече усилия правите, толкова по-вероятно е да ги примамите далеч от нещата, които ги разсейват. Обичайният секс няма да постигне това.


Компулсивен

Сексът е добър, само ако следвате определен ритуал. Фетишистите попадат в този тип. Това е егоистичен секс, който има малка връзка с партньора ви.
Как правилно да постъпите в тази ситуация: Някои двойки прибягват до ритуал, ако това е приемливо, а други опитват терапия (която работи, само ако човекът с фетиша иска да се отърве от него).


Източник и снимка: tialoto.bg
Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен Ако сте родени под знака на Овен през тази седмица очаквайте непланирани и неочаквани събития в любовния си живот. Сега много неща могат да ви озадачат, объркат или да ви изпълнят в очакване за специално събитие: новина или телефонен разговор с любимия човек. Не правете собствени догадки или ин...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесва ли последната страница във в. "Лична драма" - КАЛЕЙДОСКОП?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи