Брой 21 21.V-27.V. 2019

Любов и секс:

Какви са гласовете на изневеряващите?

Учени откриха, че съществува предупредителен сигнал за изневярата, който се разкрива от гласа на хората. Резултатите показват, че мъже с дълбок глас и жени с висок и писклив глас е по-вероятно да изневерят на своите партньори. Височината на гласа е свързана с половите хормони тестостерон и естроген. И хората по естествен начин намират мъжете с дълбоки гласове и жените с високи гласове по-привлекателни. Но едновременно с това изглежда, че съществува интуиция за възможни проблеми по тази линия.


“Когато става въпрос за сексуални стратегии ние открихме, че и мъжете и жените приемат височината на гласа като притеснителен знак за евентуална бъдеща изневяра. Данните от изследванията показват, че съществува корелация между високия глас при жените и дълбокия глас при мъжете и вероятността за изневяра на партньора”, коментира Джилиън ОКонър.


По време на изследването участниците са прослушвали записи на мъжки и женски гласове, които са били манипулирани по отношение на тяхната височина, като един и същи глас веднъж е звучал по-ниско и друг път – по-високо. След това хората са били попитани за тяхната преценка кой от записаните мъже и жени е по-вероятно да изневери на половинката си. И мъжете и жените – участници са смятали, че дълбоките мъжки и високите женски са по-рисковите гласове.


“Изневярата е често скъпа с емоционалното си въздействие, финансовите загуби и потенциалната загуба на семейната единица. Но резултатите от нашето изследване показват, че еволюционно ние сме си изработили механизъм за разпознаване на потенциално опасните партньори и поне част от този механизъм се основава на интуитивното разпознаване на гласовете. Причината за това разпознаване вероятно стъпва на връзката между височината на гласа, хормоните и статистическите случаи на изневяра”, добавят автори от изследването.Източник и снимка: obekti.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

На 21 май се чества Св. равноап. Константин и Елена, на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменостНа 21 май се чества Св. равноап. Константин и ЕленаПразнуват Константин, Костадин, Коста, Косьо, Костадинa, Констанца, Елена, Елеана, Еленкo, Елин, Ели, Елка, Елица, Елина...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи