Брой 8 20.II-26.II. 2018

Любов и секс:

Какво харесват най-много мъжете и жените в телата на срещуположния пол

Не големите бицепси и гръдни мускули привличат вниманието на жените в мъжкото тяло - а плочките на корема, сочат резултатите от изследване на швейцарски учени от "Geneva University Hospitals".


мъжко тяло

СНИМКА: ISTOCK


Участниците в проучването - мъже и жени - трябвало да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми, като дадат съответно оценка за сексуалната привлекателност на срещуположния пол.


Докторите използвали специална технология за следене на погледа, за да установят накъде се отправя по-точно и къде се задържа по-дълго вниманието при разглеждане на снимките.


И при двата пола погледите се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето.


Жените се заглеждали повече в коремната област на мъжете, отколкото в гърдите или гениталиите.


женско тяло

СНИМКА: ISTOCK


Мъжете се заглеждали най-вече в гърдите на жените, пренебрегвайки корема и гениталиите - но мъжете се заглеждали по-често в гениталиите от жените.


Предишно изследване на шведски учени от "University of Gothenburg" установи, че тлъстините в коремната област на мъжете са индикатор за ниски нива на тестостерон и понижено сексуално желание.


Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Sexology".


Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен Ако сте родени под знака на Овен през тази седмица очаквайте непланирани и неочаквани събития в любовния си живот. Сега много неща могат да ви озадачат, объркат или да ви изпълнят в очакване за специално събитие: новина или телефонен разговор с любимия човек. Не правете собствени догадки или ин...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесва ли последната страница във в. "Лична драма" - КАЛЕЙДОСКОП?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи