Брой 25 19.VI-25.VI. 2018

Любов и секс:

Какво харесват най-много мъжете и жените в телата на срещуположния пол

Не големите бицепси и гръдни мускули привличат вниманието на жените в мъжкото тяло - а плочките на корема, сочат резултатите от изследване на швейцарски учени от "Geneva University Hospitals".


мъжко тяло

СНИМКА: ISTOCK


Участниците в проучването - мъже и жени - трябвало да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми, като дадат съответно оценка за сексуалната привлекателност на срещуположния пол.


Докторите използвали специална технология за следене на погледа, за да установят накъде се отправя по-точно и къде се задържа по-дълго вниманието при разглеждане на снимките.


И при двата пола погледите се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето.


Жените се заглеждали повече в коремната област на мъжете, отколкото в гърдите или гениталиите.


женско тяло

СНИМКА: ISTOCK


Мъжете се заглеждали най-вече в гърдите на жените, пренебрегвайки корема и гениталиите - но мъжете се заглеждали по-често в гениталиите от жените.


Предишно изследване на шведски учени от "University of Gothenburg" установи, че тлъстините в коремната област на мъжете са индикатор за ниски нива на тестостерон и понижено сексуално желание.


Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Sexology".


Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен през тази седмица една загуба свързана с близък човек ще ви изненада и то не само вас.ИЗбягвайте да споделяте своите професионални или лични дела извън дома си, защото едно определено събитие ще провокира един злонамерен интерес към вашите дела. Поради тази причи...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи