Брой 38 19.IX-25.IX. 2017

Любов и секс:

Какво харесват най-много мъжете и жените в телата на срещуположния пол

Не големите бицепси и гръдни мускули привличат вниманието на жените в мъжкото тяло - а плочките на корема, сочат резултатите от изследване на швейцарски учени от "Geneva University Hospitals".


мъжко тяло

СНИМКА: ISTOCK


Участниците в проучването - мъже и жени - трябвало да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми, като дадат съответно оценка за сексуалната привлекателност на срещуположния пол.


Докторите използвали специална технология за следене на погледа, за да установят накъде се отправя по-точно и къде се задържа по-дълго вниманието при разглеждане на снимките.


И при двата пола погледите се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето.


Жените се заглеждали повече в коремната област на мъжете, отколкото в гърдите или гениталиите.


женско тяло

СНИМКА: ISTOCK


Мъжете се заглеждали най-вече в гърдите на жените, пренебрегвайки корема и гениталиите - но мъжете се заглеждали по-често в гениталиите от жените.


Предишно изследване на шведски учени от "University of Gothenburg" установи, че тлъстините в коремната област на мъжете са индикатор за ниски нива на тестостерон и понижено сексуално желание.


Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Sexology".


Източник: ladyzone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен тази седмица може да ви изненада със събитие, което да има връзка с човек, с когото имате близки отношения. В някои случаи това може да има връзка с бъдещо майчинство или с раждането на дете. Изненади през седмицата ще има в града или селото, където живеете или в...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Кое във вестника предпочитате да четете?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи