Брой 33 13.VIII-19.VIII. 2019

В света на известните:

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас – завръщане от ада

Тяхната връзка се очакваше да приключи бързичко още през 1999 г., предвид бурното му минало, безразборните му връзки, огромната разлика във възрастта и дебелият му клиничен картон от рехабилитационни центрове. Но 20 години по-късно, тя е по-силна отвсякога. Толкова, че когато двамата се разделят, някъде между 2012 и 2014 г., Майкъл Дъглас e напълно сигурен, че това е временно, така че никога не е свалял брачната си халка.


Краят на тъмния период от живота им отпразнуват през 2014 г., като сменят къщата си в Бедфърд (Ню Йорк) с ново имение в колониален стил наблизо, и нещата отново си идват по местата в Рая. Този нов етап за тях вероятно е и една от предпоставките Майкъл да си избере ролята в „Методът Комински“ и съвсем наскоро да бъде отличен със „Златен глобус“.Но този happy end е плод на голяма борба. Това е абсолютно нетипично за разглезени холивудски звезди – двамата сякаш минават между капките под токсичен дъжд. Семейство Дъглас са с предразположение към зависимости: брат му Ерик умира от свръхдоза през 2004-та, другият му брат също е на всевъможни терапии. През 2010 година синът му Камерън е арестуван и осъден на 5 години по обвинения, свързани с наркотици. Майкъл казва, че това е спасило живота на сина му, защото го е принудило да се откачи. А през 2010 г. идва голямо изпитание – диагнозата „рак на езика“ (която, заради кариерата му, в началото представят като „рак на гърлото“). За тази новина Катрин казва пред Stella Magazine: Когато разбрах, помислих, че ще ме избърсват с парцал от пода“. Мерките са взети мигновено и „това нещо“ е отстранено, а Майкъл е посрещнат с овации и с изправяне на крака на Глобусите през януари 2011 г., където се шегува: „Трябваше да има по-лесен начин човек да получи такива овации!“. Два месеца по-късно обаче облаците над тях не са се разсеяли, защото тя постъпва в психиатрична клиника за лечение на биполярно разстройство, където се връща отново за кратко и през 2013 г.


Иначе Катрин и Майкъл се срещат на Deauville Film Festival, където тя представя „Маската на Зоро“, а той „Перфектно убийство“. Някой й казва, че Майкъл Дъглас иска да се запознае с нея, но когато той я подминава в лобито на хотела, тя казва на брат си: „Е, явно не иска чак толкова да се запознаем, защото току що ме отмина“. Двамата имат общи приятели – Антонио Бандерас и Мелани Грифин, които ги запознават на частна вечеря същата вечер. В различни интервюта версиите за това начало на двамата са различни, но поддържат една версия за това какво се случва след вечерята. Той й казал: „Знаеш, че ще съм баща на децата ти, нали?“, а тя му отговорила: „Много добре знам кой си, така че най-добре да си кажем лека нощ!“.


Девет месеца по-късно те още не са двойка и все още си говорят предимно по телефона, но в крайна сметка уточняват нещата: „Той определено не искаше Катрин-Зита Джоунс като гадже в списъка му, а аз определено не исках да съм бивша на Майкъл Дъглас“. И това дава началото на техния романс.Майкъл й предлага да се оженят в неговата къща в Аспен на Нова година през 1999 г. с 10-каратов диамантен пръстен, обрамчен от 28 по-малки диаманта на Fred Leighton, струващ седемцифрена сума. В този момент вече се носят слухове, че Катрин е бременна. През август се ражда синът им Дилън. Сватбата им е през ноември в хотел Plaza в Ню Йорк, събитие, което много таблоиди наричат „сватбата на годината“.


По това време той е на 56, а тя – на 31. За сватбата им Майкъл казва: „Каквото иска Катрин, това ще получи!“. Вероятно е бил наясно, че тя не е много по разточителните харчения. Имала е само едно условие – никой да не плаче. Традиционен меден месец нямат, предпочитат да са си вкъщи с 4-месечното им бебе. През 2003 г. се ражда и дъщеря им Карис.


Преди това обаче двамата се установяват на Бердмудските острови „за постоянно“, където се настаняват и около 70 нейни роднини от Уелс. Това място, само на 90 минути полет от Ню Йорк, става истинско семейно гнездо за тях. Идеята е синът им да има възможност да отрасне с много братовчеди на неговата възраст. В едно интервю дъщеря им Карис дори казва, че не е знаела, че баща й е актьор, а че работата му е да приготвя палачинки. Това, разбира се, звучи ужасно фалшиво, но пък е чаровно. През 2009 г. семейството се връща в щата Ню Йорк (Бедфърд), което съвпада и с началото на проблемите.За брака им Катрин казва:


„Бракът е дълъг път. Мисля, че хората твърде лесно хвърлят салфетката на масата. Трябва да дадеш най-доброто, на което си способен, и да не се отказваш, когато се появят първите проблеми, защото няма да са последните“.

Нея можем да я гледаме в Cocaine Godmother: The Griselda Blanco Story, а него, както казах, в „Методът Комински“ по Netflix.
Източник и снимки: momichetata.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата ще бъде спокойна и продуктивна. Повечето от вас са подготвили почвата си, остава само да поставите акцентите и да свържете всички части на пъзела в едно. Имате силен съюзник на своя страна - Марс. Спазвайте волята му и няма да съжалявате за решенията. Искате да постигнете видими про...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи