Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Емоции:

Кога да дадем нов шанс на връзката си

Там където са били двама, сега е един и този един иска отново да са двама. Подава ръка, изпраща сигнали, а нечия глава чува "Ами ако този път е различно?".


За добро или лошо съществуват няколко интересни извода, издържали проверката на времето и на статистиката - ще ги наречем правила. Седем правила, за да е по-канонично.


Първото правило гласи, че всички грешим. Да се греши е нормално. Да се преповтарят грешки - не е.


СЛУЧВА СЕ ДА ПОДПАЛИМ ПОВЕЧЕ, ДА РЕАГИРАМЕ СВРЪХЕМОЦИОНАЛНО, ДА ПРИЕМЕМ ЗА ДАДЕНОСТ ОТНОШЕНИЯТА С ЧОВЕКА ДО НАС.

Грешките са нормално нещо, но когато се превърнат в навици, изразени в поведение, не са само грешки - те са отношение. Никой не иска към него да се отнасят кофти и посредствено, никой не иска да го възприемат като лампа, играчка или хлапе. Никой не желае да е постоянно на тръни, все едно че е в състояние на вечна сесия пред важен изпит. Разбирането кога грешките спират да са грешки, е индивидуално. Всеки сам преценява и няма сила на света, която да му помогне - само ти преживяваш какво се случва, и само ти можеш да решиш. Съветници бол - решението е винаги лично.Второто правило казва, че най-добрият начин да предвидиш бъдещо поведение е на база на минало такова. Думите и делата вървят ли ръка за ръка? Какви пречки е имало във връзката? Комуникирани ли са ясно и недвусмислено, или всеки се е опитвал да чете чужди мисли? Статистиката за съжаление е кофти - човек, който се е държал зле преди, ще се държи зле отново и отново, освен ако не е осъзнал. А как да разбереш дали се е или не? Дела, отношение.Третото е гадно - хората не желаят да се променят заради някого, независимо какво твърдят и обещават. Хората се променят заради себе си. Заради нещо, което са осъзнали. Желанието обаче не стига. Желание за промяна, родено от желание да получиш награда, не е продукт на осъзнаване, а автоманипулация, заблуда. Веднъж изпълнили своето предназначение, и двете стават непотребни.


Четвъртото правило е за небрежното отношение - небрежното отношение води до скапани резултати.


ВЯРАТА, ЧЕ ВСИЧКО БИ СЕ ПРОМЕНИЛО ПРОСТО ЕЙ ТАКА, Е ПРИМЕР ЗА НЕБРЕЖНО ОТНОШЕНИЕ.

Вярата, че след като двама души са решили отново да са заедно, то всичко ще проработи от само себе си - също. Липсва ли взаимен стремеж и осъзнаване, се стига до "Нека убитият да влезе в залата".


Петото правило е правилото за липсващата телепатия - от телепатията ни делят милион години или много яко ГМО - докато я няма, основният начин да си влизаме в главите е словото, комуникацията. Не умеем да разбираме собствените си мисли и желания - какво остава за чуждите?Шестото правило е правилото на страха. Страхът, че няма да намерим изгубената половинка, страхът да останем сами, да не сме цели, страхът от неизвестното, от цъкащия часовник. Всички ни е страх. Изключение са хлапетата - тях не ги е страх от почти нищо. Останалите направо се изпускаме от страх за какво ли не. Може ли човек да живее във вечен страх? Може, разбира се, но ще се превърне в нещо друго. Това е цената и ако не искаме да я плащаме, посоката е една - напред в мрака, в неизвестното, там, където сигурност няма - само приключения.


Седмото и последно правило е правилото на мързела. Мързи ни да разберем какво (не) искаме. Какви (и защо) компромиси сме готови да направим и какви не. Нали всичко уж "естествено" трябва да се развие?! Мързелът е бавният убиец. Никого не е пощадил и никого няма да пощади. Мързи ли ни да мислим, да свързваме точките, изберем ли да сложим главата в торбата - крайният резултат е гарантиран - същият като последния.А кога си струва да дадеш трети, седми, девети шанс? Отговорът е само един -> усмивка, следвана от рамо, прегръдка, стъклени очи, малко мокро, хубава храна, шоколад и приятели, които да ти обърнат главата към надеждата.


Източник и снимки: goguide.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи