Брой 16 16.IV-22.IV. 2019

Животът какъвто е:

Когато най-накрая открих биологичния си баща, той не се оказа героят, за който го мислех

Майка ми все разказваше, че откакто съм навършила три години, не съм спряла да я тормозя с въпроси за баща ми. Трябва да ви кажа, че тя има много тежък характер и ето защо дълги години я считах виновна за раздялата им с татко. И както децата си създават въображаем приятел, така и аз си създадох измислен баща: красив като Дима Маликов, гений като Айнщайн и богат като Рокфелер. На петнадесетгодишна възраст взех съзнателното решение да намеря баща си. Баба, която много се страхуваше от гнева на майка, не пожела с нищо да ми помогне. От няколко откъслечни думи разбрах, че щом майка ми забременяла, баща ми отказал да се ожени за нея. Но когато малко по-късно променил решението си, гордостта й проговорила и тя му обърнала гръб. Баща ми изявил желание да поддържа връзка с мен, но за да възпрепятства това, майка ми се преместила в друг град и така баща ми загубил следите й.


Когато чух тези думи, фантазията ми се разпали още повече. Представях си как безутешният ми баща не спира да ме търси, а в жилището му има детска стая пълна с играчки и рокли, които той е купил за мен. Отношенията с майка ми се изостриха още повече. Преднамерено й говорих гадости, смисълът на които беше: " Баща ми никога не би постъпил така с мен" и " Сега разбирам защо си останала сама!". Надявах се да я ядосам толкова много, че в гнева си да разкаже всичко за баща ми. Но майка ми е желязна жена! Може би е плакала след обидите ми, но в мое присъствие никога не се отпусна. Пълни подробности за баща си научих, едва когато завърших университета. Като в индийска сапунка, преди смъртта си баба ми даде неговите данни. След по-малко от месец открих и адреса му. Беше топъл майски ден, от тополите летеше пух, а аз стоях под верандата ужасно разтревожена от предстоящата ни среща.


Вратата ми отвори занемарен, а вероятно и употребяващ алкохол мъж, на чието лице все още личаха следи от голяма красота. Отне му няколко минути, за да си спомни името на майка ми и факта, че има дъщеря. Никакви прегръдки, любезности и целувки. Мъжът ме покани вътре и ми предложи чаша чай. И тогава започна да ми се оплаква, че няма нищо, че е болен и напразно чакам помощ от него. Опитах се да го уверя, че не нямам никакви очаквания, единствено желая да се запозная с баща си. Но човекът продължи да говори едно и също нещо. На раздяла ми поиска дребна сума пари. Дадох му, разбира се. На масата оставих адреса си и телефона. Бях силно разочарована.


Когато се върнах при майка си, не скрих от нея за срещата с баща ми. Тя не каза нищо, но съжали, че не ми е признала истината много по-рано. Майка ми е била 30 години, когато забременяла от баща ми и ето защо решила да ме роди. За "услугата" баща ми е получил финансово възнаграждение. Според уговорката им, той изчезнал временно, но след известно време отново се появил и започнал чрез заплахи да изнудва и шантажира майка ми за пари. За да се отърве от него, тя се е преместила в друг град. Изповедта й сложи всичко на своето място. Все още се чувствам неудобно пред нея за детските си нападки и обиди. И се страхувам, че след няколко години баща ми ще ме открие и ще ми поиска издръжка.Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Личният живот е областта, в която ще стават най-важните събития през тази седмица. Ще трябва да потърсите нов подход към старите приятели и възлюбени. Тези, които са все още сами, трябва да поработят върху грешките и да разберат какво пречи на личното им щастие.Хората, които са родени през тази седм...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи