Брой 38 18.IX-24.IX. 2018

Животът какъвто е:

Когато най-накрая открих биологичния си баща, той не се оказа героят, за който го мислех

Майка ми все разказваше, че откакто съм навършила три години, не съм спряла да я тормозя с въпроси за баща ми. Трябва да ви кажа, че тя има много тежък характер и ето защо дълги години я считах виновна за раздялата им с татко. И както децата си създават въображаем приятел, така и аз си създадох измислен баща: красив като Дима Маликов, гений като Айнщайн и богат като Рокфелер. На петнадесетгодишна възраст взех съзнателното решение да намеря баща си. Баба, която много се страхуваше от гнева на майка, не пожела с нищо да ми помогне. От няколко откъслечни думи разбрах, че щом майка ми забременяла, баща ми отказал да се ожени за нея. Но когато малко по-късно променил решението си, гордостта й проговорила и тя му обърнала гръб. Баща ми изявил желание да поддържа връзка с мен, но за да възпрепятства това, майка ми се преместила в друг град и така баща ми загубил следите й.


Когато чух тези думи, фантазията ми се разпали още повече. Представях си как безутешният ми баща не спира да ме търси, а в жилището му има детска стая пълна с играчки и рокли, които той е купил за мен. Отношенията с майка ми се изостриха още повече. Преднамерено й говорих гадости, смисълът на които беше: " Баща ми никога не би постъпил така с мен" и " Сега разбирам защо си останала сама!". Надявах се да я ядосам толкова много, че в гнева си да разкаже всичко за баща ми. Но майка ми е желязна жена! Може би е плакала след обидите ми, но в мое присъствие никога не се отпусна. Пълни подробности за баща си научих, едва когато завърших университета. Като в индийска сапунка, преди смъртта си баба ми даде неговите данни. След по-малко от месец открих и адреса му. Беше топъл майски ден, от тополите летеше пух, а аз стоях под верандата ужасно разтревожена от предстоящата ни среща.


Вратата ми отвори занемарен, а вероятно и употребяващ алкохол мъж, на чието лице все още личаха следи от голяма красота. Отне му няколко минути, за да си спомни името на майка ми и факта, че има дъщеря. Никакви прегръдки, любезности и целувки. Мъжът ме покани вътре и ми предложи чаша чай. И тогава започна да ми се оплаква, че няма нищо, че е болен и напразно чакам помощ от него. Опитах се да го уверя, че не нямам никакви очаквания, единствено желая да се запозная с баща си. Но човекът продължи да говори едно и също нещо. На раздяла ми поиска дребна сума пари. Дадох му, разбира се. На масата оставих адреса си и телефона. Бях силно разочарована.


Когато се върнах при майка си, не скрих от нея за срещата с баща ми. Тя не каза нищо, но съжали, че не ми е признала истината много по-рано. Майка ми е била 30 години, когато забременяла от баща ми и ето защо решила да ме роди. За "услугата" баща ми е получил финансово възнаграждение. Според уговорката им, той изчезнал временно, но след известно време отново се появил и започнал чрез заплахи да изнудва и шантажира майка ми за пари. За да се отърве от него, тя се е преместила в друг град. Изповедта й сложи всичко на своето място. Все още се чувствам неудобно пред нея за детските си нападки и обиди. И се страхувам, че след няколко години баща ми ще ме открие и ще ми поиска издръжка.Източник и снимка: интернет

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен пред вас е седмица, в която ще има повече напрежение или поводи за спорове и противопоставяне, показва вашият хороскоп. Основните „сблъсъци“ ще бъдат в дома ви, по семейни въпроси или ще бъдат свързани със съседи. Възможни са неочаквани или сложни за разрешение б...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Във в. "Лична драма" предпочитам да чета за

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи