Брой 42 15.X-21.X. 2019

Здраве и красота:

Когато паметта се „задръства“

Ние прекарваме средно по два часа и половина на ден пред екрана на компютъра. Добре ли е това за здравето? Променя ли се начинът на функциониране на мозъка? Друго ли става мисленето?


Многобройни изследователи търсят отговорите на тези въпроси.


Краткотрайната памет по-лесно се запълва, защото при ровенето в Интернет непрекъснато постъпват разнообразни информации. Многопластовата дейност пред екрана – изпращане на имейли, чат, четене на документи – не подпомага нито запаметяването, нито съсредоточаването. Съществува риск от разпиляване на вниманието върху детайли, които са без значение за постигане на поставената задача.


Пред екрана, който съдържа различни мамещи ни прозорци за отваряне, активираните мозъчни зони са различни от тези, които действат при четенето на книга.


Когато четете някакъв важен за вас текст, отделяйте от време на време очи от него и се опитвайте извън екрана да си повтаряте наум научената информация.Източник и снимка: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Седмицата може да се окаже за мнозина трудна. Ще бъдете много неспокойни, променяйки позицията си, търсейки какво да правите, чувствителни и с чести промени в настроението. Тази седмица ще бъдете несериозни и колебливи, когато вземате решение. Някои от вас ще стигнат до повратна точка в живот...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи